Boateng: Onu sakatladığım için teşekkür ettiler

ads ads ads ads
17/02/2016

ads
Boateng: Onu sakatladığım için teşekkür ettiler

Kevin Prience Boateng'in Alman mili takımının eski kaptanı Ballack'a yatığı faul yıllardır konuşuluyor. Bugün yayınlanacak kitabında niçin faul yaptığını yazan Boateng “Faulden sonra milli futbolcular bana teşekkür etti” dedi.

Kevin Prience Boateng. Annesi Alman, babası Gana'lı. Alman milli takımı ve Bayern Münih'in yıldızı Jerome Boateng'in üvey abisi. Berlin'de 1987 yılında doğdu. Hertha Berlin'de yetişti.

Almanya, İngiltere ve İtalya'da oynadı. Kariyerinde yedi ayrı kulübün formasını giydi. Gittiği her takımda çıkardığı olaylar ve sıra dışı davranışlarıyla dikkat çekti. Gana milli takımında oynadı. 2014 Dünya Kupası'nda disiplinsiz hareketleri nedeniyle turnuva devam ederken milli takım kampından kovuldu.

KİTAP YAZDI

Üç yıl önce Milan forması giyerken taraftarların ırkçı tezahüratları nedeniyle maçı bırakıp soyunma odasına gitti. Gösterdiği bu tutumuyla ırkçılıkla mücadele ödülü aldı. Birleşmiş Milletler Irkçılıkla Mücadele elçisi seçildi. Schalke'den gönderilince yine Milan'a döndü.

Şimdi ise yazdığı kitapla gündeme geldi. 'Ben Prince Boateng' adlı kitabı bugün piyasaya çıkıyor. Kitapta bir çok sansasyonel olaylara yer verdi. Kitabı daha piyasaya çıkmadan konuşulmaya başlandı. En dikkat çekici bölüm ise 2010 yılında Michael Ballack'a yaptığı acımasız faul ile ilgili yazdıkları.

2010 yılının Mayıs ayında Süt Kupası finalinde Chelsea ile Portsmouth karşı karşıya geldi. 34. dakikada Ballack'a acımasızca girdi. Alman milli takımının kaptanını sakatladı. Bir ay sonra başlayacak olan Güney Afrika 2010 Dünya Futbol Şampiyonası, Alman milli takım kaptanı için başlamadan bitti. Boateng, çok konuşulan faullü kitabında yazdı.



BALLACK'TAN HOŞLANMADIM


Kitabından açıkça Ballack'tan hoşlanmadığını yazan ünlü futbolcu, Ballack ile aralarındaki sürtüşmenin henüz yeni profesyonel futbolcu olduğu ve Hertha Berlin forması giydiğinde başladığını yazan Boateng “18 yaşındaydım. İlk maçımızda sürekli ayağıma vurdu. 'ne oluyor diye sordum' bana 'sakin ol sen kendini ne sanıyorsun' dedi.

Ben de ona 'sen kendini ne zannediyorsun' diye çıkıştım. Döndü bana 'ben yıldızım' dedi. Buna karşılık ben de 'yıldızlar da bir gün düşer' dedim.” Ballack'ın futbolculuğunu beğendiğini ama kendisinde hoşlanmadığını yazan Boateng, büyük tartışmalara yol açan faulü ise şöyle anlatıyor kitabında “Faulden önce bizim ceza alanımızın içinde suratıma tokat attı.

Normalde kırmızı kart görmesi lazımdı. Karşılıklı laf attık birbirimize. Beş dakika sonra orta sahada o faul yaşandı. Ben ondan özür diledim. Hakem sarı kart gösterdi. Ballack oyundan çıktı. Konu kapandı. Ancak daha sonra sanki ben ona o faulü bilerek yapmışım gibi konuşuldu. Ballcak'ı sakatladığım için milli futbolcular bana teşekkür etti. Bana 'İyi ki o milli takım kadrosunda yok' diye mesaj gönderdiler.”

BASKI ALTINDA KALDIM

İngiltere'de faulün hiç konu olmadığını, soyunma odasında bile bu konuyu konuşmadıklarını kitabında yazan Boateng, olayın Almanya'da çok abartıldığını ve günün en önemli gündemi yapılarak kendisini adeta hedefe koyduklarını da kitabında ele aldı.

Faul nedeniyle ölüm tehditleri aldığını, ırkçı hakaretler işittiğini yazan Boateng “80 yaşındaki yaşlı bir adam bile ben evin çöpünü attığımda bana orta parmağını gösterdi. Evime 'pis zenci seni gazla öldürmek lazım', 'karına tecavüz edeceğiz' ve 'pasaportunu yırtmak lazım senin' türü tehditler aldım. Bu mektupları polise teslim ettim. O dönemde çok yalnızlık yaşadım.

Tepkilere göğüs geremedim. Ama şimdi artık onunla yaşayabiliyorum. Kardeşlerim de bizzat gidip Ballack'tan özür dilememi önerdiler. Ama bunu ben doğru bulmadım. Çünkü sahada özür diledim. Ama Ballack hala ret ediyor” satırlarına da yer verdi kitabında. Plassen yayınevinin bastığı 352 sayfalık kitap, 22 Euro .99 Cent'ten satılacak.  

17/02/2016 14:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Boateng, Ballack, sakatlık, Almanya
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.