Boğaz ağrısından kurtulmanın hızlı ve doğal yolu

Boğaz ağrısını nasıl geçirebileceğinizi düşünüyorsanız rahatlamanızı sağlamanız için bu verdiğimiz önerileri deneyebilirsiniz.

ads ads ads ads
05/09/2017

ads
Boğaz ağrısından kurtulmanın hızlı ve doğal yolu

Soğuk algınlığına yakalanmak boğaz ağrısına sebep olabiliyor. Özellikle yaz günlerinde bu tür ağrılar günlük hayatı olumsuz etkilemekte. Bazı vakalar doktora gitmeyi gerektirirken, yeni başlayan ağrılarda önce evde çare bulmak istiyorsanız bu önerileri deneyebilirsiniz. İşte boğaz ağrısını geçirecek ve rahatlamanızı sağlayacak çözüm önerileri...

Tuzlu su ile gargara
Tuz, boğazdaki tahriş edici maddeleri ve bakterileri temizlemeye yardımcı olur.

Nasıl yapılır?

Yarım çay kaşığı tuzu, bir bardak suda eritin. Bu karışımla günde 3-4 kez gargara yapın ve suyu boşaltın.

Tarçın çayı
Tarçın, iyi bir antioksidandır. Sinüsleri açmaya yardımcı olur ve boğaz ağrısı çektiğinizde mukus üretimini azaltarak daha rahat nefes almanızı sağlar.

Nasıl yapılır?

1 buçuk su bardağı suyu kaynatıp içine 2 adet çubuk tarçın atın. 3 dakika demlendirin. Daha sonra çubukları çıkarın. Bu çayı sade tüketebileceğiniz gibi sevdiğiniz bir bitki çayının içine de ekleyebilirsiniz.

Zencefil suyu
Zencefil, balgam söktürücü bir bitkidir. Solunum sisteminden mukusu gevşetip atmaya yardımcı olur. Kötü bakterilerle savaşır ve oksijen akışını arttırır.

Nasıl yapılır?

Taze zencefili soyup küçük küçük doğrayın. Suyu kaynatıp içerisine zencefili ekleyin. Yaklaşık 5 dakika kaynatın. Daha sonra zencefilleri çıkarın ve suyun içerisine bal ekleyerek tüketin.

KAYNAKKADINVEKADIN

05/09/2017 16:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Boğaz ağrısı, sağlık, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.