Bora: Görüşmelerden sonuç çıkmayacağı ortaya çıktı

ads ads ads ads
18/04/2019

ads
Bora: Görüşmelerden sonuç çıkmayacağı ortaya çıktı

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, 51 yıldır BM parametreleri çerçevesinde sürdürülen görüşmelerden artık bir sonuç çıkmayacağının tüm gerçekleriyle ortaya çıktığını ileri sürdü.

Bora, yazılı açıklamasında, reddettikleri bunca tavizlerden sonra Rumların sıfır asker sıfır garantide ısrar ederek siyasi eşitliği de reddetmelerinin sadece bir taktikten ibaret olduğunu kaydetti.

Bora, “Bundan sonra başlaması muhtemel görüşmelerde sözde siyasi eşitliği kabul ederek karşılığında sıfır asker sıfır garantiyi elde etmeyi hedefledikleri anlaşılmaktadır. Bizim de Kıbrıs Cumhuriyeti döneminde olduğu gibi kağıt üzerinde kalacak eşitlik üzerinde ısrarla durmamız karşı tarafın iştahını kabartmaktadır” ifadelerini kullandı.

Rumların ve onlara arka çıkanların, uluslararası hukuka uygun ve meşru olarak Kıbrıs’ta bulunan Türk askerinin Ada’dan gitmesini gerçekleştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Bora, buna paralel olarak Rum tarafının bazı ülkeler ile çeşitli anlaşmalar ve askeri üs verme çabalarının devam ettiğini, İngiltere’nin sorunun çözümüne yardımcı olacağına, Rum tarafıyla savunma mutabakatı ortamı yarattığını belirtti.

Bora, “Bir yanda bizler için vazgeçilmez olan garantileri çağ dışı ilan ederken diğer yanda AB’nin garantörlüğü ileri sürülerek çelişkili bir durum yaratılmaktadır” dedi.

Rum Başkanlığı sözcüsünün Türkiye’nin tüm Kıbrıs’ı ele geçirmek istediğini, onun için çözüme yanaşmadığını iddia edecek kadar ileri gittiğini belirten Bora, “Türkiye’nin toprağa ihtiyacı yoktur. Türkiye’nin neden burada bulunduğunu herkes ve Rum tarafı çok iyi bilmektedir” ifadelerini kullandı.

Bora, Rumların ve onlara arka çıkanların artık yaşanan bu gerçekleri dikkate almalarının ve 45 yıldan beri Kıbrıs’ta barış, huzur ve güven içerisinde varlığını sürdüren “iki devletli yapının” çözüm için yegane çare olduğunu idrak etmelerinin aklın ve mantığın gereği olduğunu, Kıbrıs’ta yaşanan gerçeklerin yarattığı mevcut yapının her iki halkın huzurlu geleceği için son fırsat olduğunu ifade etti.

18/04/2019 17:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Bora: Görüşmelerden sonuç çıkmayacağı ortaya çıktı, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.