Borak: Özel gereksinimli bireyler üzerinden siyaset yapmayın

Dernek, merkezi kapatma kararı aldığını savunduğu Vakıflar İdaresi’ni eleştirdi.

ads ads ads ads
03/12/2020

ads
Borak: Özel gereksinimli bireyler üzerinden siyaset yapmayın

Dipkarpaz Çevre Koruma ve Sosyal Aktivite Derneği, özel gereksinimli bireylerin topluma kazandırılması ve toplumdan kopmaması için oluşturulan “Dipkarpaz Özel Eğitim Merkezi”nin yaklaşık bir senedir faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Dernek, merkezi kapatma kararı aldığını savunduğu Vakıflar İdaresi’ni eleştirdi.
Dernek Başkanı Fırat Borak yaptığı yazılı açıklamada, “İçinde; dil terapisti, fizyoterapist, özel eğitim öğretmeni, psikolog, diyetisyen olan ve 35 40 kişiye hizmet veren okul, tamamen siyasi çıkarlar yüzünden ve hiçbir açıklama yapılmadan Vakıflar İdaresi tarafından, hizmet bedeli kesilerek faaliyetlere son verilmiştir.” ifadelerini kullandı.
İlk 6 ay Dipkarpaz Belediyesi, Dipkarpaz Çevre Koruma ve Sosyal Aktivite Derneği ve CTP İskele ilçesi tarafından karşılanan hizmet bedelinin, 4’lü hükümet döneminde, Vakıflar İdaresi’ne devredildiğini kaydeden Borak, “böylesi anlamlı bir günde; gülücükler, resimler ve nağmeler dizen siyasilerin davranışlarını kınadıklarını, Vakıflar İdaresi’nin haksız yere yaklaşık bir senedir kapattığı okulun faaliyetlerine geri dönmesini sağlayacak adımı atmasını beklediklerini” ifade etti.
Borak, “Özel gereksinimli bireyler üzerinden siyaset yapmayın. Bu çocuklara sahip çıkmak herkesin görevidir.” dedi.

(TAK)

03/12/2020 14:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: borak, engelliler günü, Dipkarpaz Çevre Koruma ve Sosyal Aktivite Derneği, dipkarpaz, haberkıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.