Boris Johnson'dan Türkçe Sınavlara Destek

ads ads ads ads
09/04/2015

ads
Boris Johnson'dan Türkçe Sınavlara Destek

İngiltere'nin başkenti Londra'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Boris Johnson, ilk ve ortaöğrenimlerde kaldırılması planlanan yabancı dil sınavlarına yönelik "Sadece Londra'da 300 farklı dil konuşuluyor. Birçok akademik disiplin var fakat dünyanın başkenti olarak Londra'da kültürel bağlantıyı sağlayan bir yol da yabancı dil öğrenimi." dedi.

İngiltere'de 7 Mayıs'ta yapılacak genel seçimler için başkent Londra'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kuzey Enfield semtinde, Muhafazakar Partisi milletvekili adayı Nick De Bois'in seçim kampanyasına destek vermek amacıyla katılan Belediye Başkanı Boris Johnson, okullarda kaldırılacak Türkçe sınavlarına yönelik şu değerlendirmeyi yaptı: "Ülkede büyük çoğunluk yabancı dil öğrenmek istiyor. Modern dil öğrenmenin entelektüel anlamda çok önemli olduğunu düşünüyorum."

Muhafazakar Partisi üyesi Boris Johnson, seçimlerin ardından sınavlara yönelik İngiltere Eğitim Bakanlığı Sınav Hazırlama Kurulu'yla (OCR) beraber çalışmalara başlanacağını belirterek, öğrencilerin kendi dillerini kaybetmek yerine kazanmasının sağlanacağını ifade etti. İngiliz belediye başkanı, birçok farklı dilden ve ülkeden topluluğun Londra'da bir arada yaşadığını, başarılı olabilmenin yolunun akıcı ve mükemmel bir İngilizce'den geçtiğini ve ek olarak toplulukların kendi bağlarını korumak adına ana dillerini kaybetmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca Johnson, diğer dünya ülkeleriyle duygusal bir bağın da söz konusu olduğunu, uluslararası ve güzel bir şehirden ancak bu yöntemle varolabileceğini söyledi.



Mart ayında Muhafazakar Partisi Kuzey Enfield Milletvekili Nick De Bois, Türkçe sınavlarının okullardan kaldırılmaması için İngiltere parlamentosuna önerge sunmuştu. Parlamentonun üç büyük partisinden Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerden sorumlu milletvekilleri ise OCR'ın kararına büyük tepki göstermişti. 

09/04/2015 14:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Boris Johnson, türkçe sınav, londra, türkiye, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK İNGİLTERE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.