Botoks ve dolgu yaptırmak isteyenler dikkat!

ads ads ads ads
15/08/2018

ads
Botoks ve dolgu yaptırmak isteyenler dikkat!

Estetik olmak isteyen kişilerin beklentilerinin gerçekçi olması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Nazım Durak, "Botoks sıklıkla yapılınca daha hızlı yaşlanmaya neden oluyor. Silikon ve seramik içeren dolgu maddeleri kesinlikle sakıncalıdır. En doğru uygulama insanın kendi yağını alıp, istediği bölgeye enjekte etmektir. Doğru işlem her zaman cerrahidir" dedi.

İşte ünlü estetik cerrahının açıklamaları:

1-Son günlerde evden çıkıp akşam eve güzel dönmek için yapılan uygulamalar için doğru bilinçlenme gerekmektedir. Örneğin botoks yaygın bir şekilde uygulanmaktadır. Ancak sıklıkla yapıldığında deri hareketsiz kaldığı için cildin kalitesi bozulmaktadır, bu nedenle daha hızlı bir yaşlanmaya gidiş olur. Yine cilt altındaki mimik kasların çalışmaması, bu bölgelerde zayıflama ve çökmeye neden olur. Zaman zaman üst kapak düşüklükleri, boyun bölgesi uygulamalarında solunum güçlüğü problemleriyle karşılaşılabilir.

2-Silikon ve seramik içeren dolgu maddeleri kesinlikle sakıncalıdır. Cilt altında kist oluşumu, enfeksiyon, özellikle dudak dudaklara uygulandığında hissizlik, öpüşme bozukluğuna neden olabilir. Süresi 1-3 arasında değişir. Işık dolgusu diye göz altına enjekte edilmektedir ki top top kalır, temizlenmesi zordur. Lenf yollarını tıkarsa göz çevresinde şişlikler meydana gelir

3-Örümcek ağı denilen uygulama ameliyat iplikleriyle, kaş ve yüzün üst bölümlerini asma işlemidir. İpler erir ya da koparsa yüzde çizgi tarzında oluklar oluşur ve gülünce ortaya çıkar. Uzun süreli bir anlamı yoktur. Doğru işlem cerrahidir.

15/08/2018 13:06
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: bıotoks, saüğlık, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK SAĞLIK

Sağlıkta 5 yıllık yeni yol haritası

HK SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'nın 2024-2028 yıllarını kapsayan Stratejik Planı yayımlandı. Planda; sağlıklı yaşam hakkının korunmasından, tedavi hizmetlerinin güçlendirilmesine, obezite ve bağımlılıkla mücadeleden, özel gereksinimli bireyler ve yaşlılara yönelik hizmetlere uzanan birçok başlık yer alıyor. 2022 itibarıyla 27 bin 762 olan aile hekimliği birimlerinin sayısının da 36 bin 383'e çıkartılması hedefleniyor.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.