Boyun ağrısını hafife almayın

ads ads ads ads
10/10/2018

ads
Boyun ağrısını hafife almayın

Boyun ağrıları ve boyun fıtığı konusunda açıklamalarda bulunan Op. Dr. Çağatay Kemerli, boyun fıtığı ile ilgili bilgi verdi. Boyun ağrısı halk arasında çoğu zaman boyun fıtığı belirtisi olarak kabul edilmektedir. Ancak boyun fıtığı teşhisinin konması için farklı belirtiler olması gerekir. Boyun duruşu, oturuş bozukluğu ya da ağır kaldırmaktan kaynaklanabilen boyun fıtığı için önlem almak çok önemlidir. Peki boyun fıtığı olmamak için nelere dikkat etmek gerekir?

Beyin Omurilik Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Çağatay Kemerli, boyun ağrıları ve boyun fıtığı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Yaşamının bir döneminde boyun ağrısından yakınmayan insan oldukça azdır. Boyun ağrıları, boyun omurgasını oluşturan kemiklerin, eklemlerin, omurların arasında yer alan disklerin ve omurga etrafındaki kas ve bağların bozukluğu sonucu oluşur.

Boyun ağrısına yol açan hastalıklarda ağrı bazı olgularda sadece ensededir. Bazı olgularda ise enseden başa, sırta, kollara ve hatta göğse doğru yayılabilir. Sıklıkla hastanın boyun hareketlerinde kısıtlılık oluşur. Kola ve ele yayılan uyuşmalar, ellerde güçsüzlük hissi, baş dönmesi, sersemlik hissi sık dile getirilen yakınmalardır. Boyun ağrısı bazen kişinin günlük yaşam aktivitelerini etkileyerek yaşam kalitesini bozabilir.

Boyun fıtığı ve boyunda kaymalar en ciddi nedenidir. Disk dejenerasyonu, boyun omurgasında artroz (kireçlenme), miyofasyal ağrı sendromları, mikrotravmalar da ağrıya yol açan bir diğer nedenlerdendir. Tümörler oldukça nadirdir.

Tekrarlayan aktivitelerde bulunma kötü pozisyon ve psikolojik stres ile birleşince "aşırı kullanmaya bağlı zedelenme" tablosunu ortaya çıkarır. Uzun süre başın öne eğilerek veya aşırı yukarı kaldırılarak çalışılması kas yorgunluğu ve kas kasılmasına yol açarak boyun ve sırt ağrısına neden olur. Çalışma koşulları ve bilgisayar kullanımının artması nedeniyle sık karşılaşılmaktadır.

10/10/2018 22:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Boyun ağrısını hafife almayın, habear, kıbrıs,
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.