Brexit oylaması Ocak ayında yapılacak

ads ads ads ads
18/12/2018

ads
Brexit oylaması Ocak ayında yapılacak

İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere Parlamentosundaki Brexit anlaşması oylamasının 14 Ocak haftasında yapılacağını söyledi.

11 Aralıkta yapılması beklenen oylama Başbakan Mayin parlamentodan yeterli çoğunluğu alamayacağı endişesiyle ertelemişti.

May, Parlamentoda yaptığı açıklamada, Brexit anlaşması oylamasının 14 Ocak haftasında yapılacağını söyledi. Ancak kesin bir tarih vermedi.

Başbakan May, AB ülkeleri ile varılan taslak Brexit anlaşmasını İngiltere Parlamentosunda oylamasını, parti içi muhalefettten gelen tepkiler üzerine ertelemek zorunda kalmıştı.

Taslak anlaşmayı yeniden müzakere etmek umuduyla Brüksele götüren May, umduğunu bulamamıştı. AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, anlaşmayı değiştirmek için asla masaya oturmayacaklarını açıkladı.

AB üyesi ülkeler ve Başbakan May, varılan anlaşmanın her iki taraf için de en iyi anlaşma olduğunu söylerken hem iktidar hem de muhalif partili milletvekilleri anlaşmanın özellikle İrlanda sınırı ile ilgili olan maddelerinin yeniden gözden geçirilmesini istiyor.

Geçtiğimiz hafta ayrıca Başbakan ve Muhafazakar Partinin genel başkanı May,in liderliği için Parlamentoda güven oylaması yapıldı.

Brexit krizi sürerken parti liderliğini devam ettirip ettirmeyeceğini belirlemek üzere yapılan oylamada, Theresa May, partisinin 3te 2sinin güvenoyunu aldı.

18/12/2018 00:10
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Brexit oylaması Ocak ayında yapılacak, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK İNGİLTERE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.