BRT Müdürü Özkurt “ Bir Zamanlar Kıbrıs” setini ziyaret etti

ads ads ads ads
25/02/2021

ads
BRT Müdürü Özkurt “ Bir Zamanlar Kıbrıs” setini ziyaret etti

BRT Müdürü Meryem Özkurt çekimleri Kuzey Kıbrıs’ta devam eden “ Bir Zamanlar Kıbrıs” adlı dizi setini ziyaret etti.

Özkurt ziyarette yaptığı açıklamada, bunun bir dizi olduğunu ve  belgesel iddiası taşımadığını söyledi.

“Osmanlı tarihi Muhteşem Yüzyıl” adlı diziyle gündeme geldi ve ardından bir çok dizi, hatta film yapıldı. İlk kez ülkemizde bir dizinin çekilecek olması ülke tanıtımmııza fayda sağlayacağı gibi, tüm dünyaya dizi satan TRT’ nin bu bu diziyi yapması ayrı bir önem arzetmektedir”diyen Meryem Özkurt, dizinin sektöre bir hareket katıp iş imkanı  sağladığına da değindi.

Dizi’nin çekimleri konusunda yapılan eleştirilere de değinen BRT Müdürü Özkurt, “ Bu işleri bilmeden ezbere eleştiriler yapmak beyhudedir” dedi.

TRT tarafından KKTC’de çekilen 'Bir Zamanlar Kıbrıs’ Dizisinin tamamı Kıbrıs'ta çekilip ulusal bir kanalda yayınlanacak "ilk dizi" olma özelliği taşıyor.

Dizi TRT için çekilse de ilerleyen zamanlarda 85 ülkede daha yayınlanması planlanıyor. Bu da KKTC’nin dünya ülkeleri arasında tanınması açısından büyük önem arz ediyor.

"Bir Zamanlar Kıbrıs" adlı yapım, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesini ekranlara taşıyacak. Böylece tüm dünya KIbrıs Türk halkının çektiği zulmü ve tarihi gerçekleri öğrenmiş olacak.

Bir süreden bu yana çekimleri farklı bölgelerde devam eden dizinin Temmuz ayına kadar birinci sezonunun tamamalanması planlanıyor.

150 kişilik bir yapım ekibi ile adada çalışmalarını sürdüren dizi ekibinin KKTC ekonomisine haftada 1 buçuk milyon, toplamda aylık 6 milyon liralık bir getirisi olduğu belirtiliyor.

Ülke coğrafyasın 12 ay dizi çekimine elverişli olması dolayısıyla,dizi platosu olarak kullanılabilmesi açısından dizinin bundan sonrası çalışmalar için bir örnek teşkil edeceğine vurgu yapılıyor.

Başrollerinde Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu'nun yer aldığı dizi, usta isimlerin yer aldığı oyuncu kadrosuyla yakın zamanda izleyiciyle buluşacak.

Senaryosunu Emre Özdür ve Başar Başaran'ın kaleme aldığı, yönetmenliğini ise Hakan İnan'ın üstlendiği dizinin Görüntü Yönetmenliğini ise Hüseyin Tunç yapıyor.

Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesini anlatacak olan ve adada yaşanan gerçek olaylardan yola çıkarak kaleme alınan "Bir Zamanlar Kıbrıs" dizisi, Kıbrıs olaylarının şiddetlenmeye başladığı 1963 yılı dönemiyle ekranlara gelecek.

Yapımcılığını TMC Film adına Erol Avcı'nın, yönetmenliğini Hakan İnan,uygulayıcı yapımcılığını  Engin Sarıal,görüntü yönetmenliğini Hüseyin Tunç, genel sanat yönetmeniliğini  Burhan Türk ve ışık şefliğini Mehmet Yavaş'ın gerçekleştirdiği dizi, kahramanların gerçek yaşam mücadelelerini, aşklarını, ayrılıklarını ve hüsranlarını TRT 1 ekranlarından seyircilerin beğenisine sunacak.

25/02/2021 21:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: meryem özkurt, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.