Bu diyetle hızla 5 kilo yağdan kurtulun...

ads ads ads ads
26/05/2022

ads
Bu diyetle hızla 5 kilo yağdan kurtulun...

1 haftada 5 kilo vermek için hızlı kilo vermenizi sağlayacak besinlere, düşük kalorili bir diyete ve tabi ki fazla enerjiyi atmak için biraz egzersize ihtiyacınız olacak. Kilo vermek ve verdiğiniz kiloları koruyabilmek için kararlı ve istikrarlı olmak çok önemlidir. Bu diyetle ve vereceğimiz bazı ipuçlarıyla göbeği eritin, belinizi inceltin 1 haftada kolayca 5 kilo verin… İşte ayrıntılar ve çok işinize yaracak bazı ipuçları…

Kilo vermeye karar verdiğimizde en hızlı sonucu almanın yanı sıra bu çabanın sonuçlarının kalıcı olması da çok önemlidir.

Çok fazla kilo verip almak sağlığınız için zararlı olduğu gibi her seferinde kilo vermenizi zorlaştırır ve vücudunuzda sarkmalara neden olur.

Bu diyet programını uygularken günde 1 saat yürüyüş yapmanız gerekmektedir aksi taktirde 5 kilo gibi ciddi bir rakama ulaşamazsınız.

Eğer hareketsiz bir yaşam sürüyorsanız yürüyüş yapamıyorsanız. 1 haftada 5 kilo değil de 3 ile 4 kilo sizi saten diyet programı zayıflatacaktır.

Bu diyeti yaparken ve sonrasında dikkat etmeniz gerekenler ve bazı ipuçları

Diyet başlarken, pazartesiyi tercih etmeniz Kararlı ve iyi hissettiğiniz an diyete başlayın ve fit bir kiloya kavuşun.

Diyetle birlikte 1 saat yürüyüş yapmak ya da vücut hareketi yapmak kaslarınızı güçlendirerek bazal metabolizmanızı hızlandırır, vücudunuzu şekillendirir ve bol miktarda kalori yakmanızı sağlayarak haftada 5 kilo verme hedefinize ulaşmanızı kolaylaştırır.

Haşlama, buğulama, ızgara gibi sağlıklı pişirme yöntemlerini tercih etmeniz kilo vermenizi hızlandırır aynı zamanda sağlığınıza da katkıda bulunur.

Yemekleriniz ve salatalarınız için 1 yemek kaşığı yağ yeterli olacaktır. En sağlıklı yağların bile 1 yemek kaşığında 100 kalori bulunduğunu unutmayın.

Diyet yaparken ve sonrasında bol bol baharat kullanmak kilo vermenizi kolaylaştırır. Özellikle acıbiber, kekik, karabiber, biberiye, çörek otu, zerdeçal, zencefil gibi kilo verme de etkili olacak baharatlar tüketmeye özen gösterin.

Mutlaka günde en az 2 litre su içtiğinizden ve bunu güne yayarak düzenli sıvı aldığınızdan emin olun.

Her gün 1 şişe doğal maden suyu ve 1 bardak bitki çayı tüketmeyi alışkanlık haline getirerek kilo kontrolünüzü kolaylaştırabilirsiniz.

Açlık hissiyle mücadele ediyorsanız, gün içerisinde suyunuza tarçın çubuğu atarak, acıktıkça tok hissetmenize yardımcı olacak dereotu tüketerek bu sorunu çözebilirsiniz. İlk birkaç gün zor geçebilir ancak sonrasında bünyenizi bu yeni sisteme daha hazır olacağını göreceksiniz.

İşte bir haftada 5 kilo verdiren diyet listesi…

KAHVALTI

1 dilim az yağlı peynir, 2-3 tane siyah zeytin, 1 tane yumurta, 2 dilim tam buğday ekmeği

Bolca yeşillik (maydanoz, nane, roka, dereotu… vb.)

Şekersiz çay veya yeşil çay

Aç hissederseniz ara öğün olarak;

1 çay bardağı kadar süt veya yoğurt

ÖĞLE – 12:00-13:00

1 porsiyon tavuk, balık ya da kırmızı et (Sağlıklı pişirme yöntemleri ile pişirilmiş)

1 dilim tam tahıllı ekmek

Bol salata

Aç hissederseniz ara öğün olarak;

1 bardak yoğurt ve 2 kaşık yulaf ve 1 adet mevsim meyvesi

AKŞAM 17:00-18:00

1 kâse çorba ve 5 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği

İsteğe bağlı olarak 1 kâse yoğurt ve 1 adet mevsim meyvesi

HAFTADA 5 KİLO VERMEK İÇİN MOTİVASYON ANAHTARDIR

Fazla kilolarınızdan her gün rahatsız oluyorsanız, artık bu konuya el atma zamanı gelmiştir. Diyet için motivasyon oldukça önemlidir.

Kilo vermek için artık kendinize söz verdiyseniz artık bu sözü bozmayın.

Bundan önceki zayıflama denemelerinizi gözden geçirin, yaptığınız hatalara yeniden düşmeyin.

Sık sık beslenme planı değiştirmek iyi değildir. Size asıl kilo verdirecek olanın uzun süreli sürdürülebilir sağlıklı bir beslenme planı olduğunu unutmayın.

Sürekli olarak kilo alıp verme döngüsüne düşmemek için sağlıklı beslenme ve egzersiz konusunda araştırın ve bilgilenin. Bu aynı zamanda motivasyonunuzu da güçlü tutar.

Zaaflarınız konusunda acımasız olmayın, onun yerine belirli kurallar koyun. Örneğin tatlıdan vazgeçmek sizin için çok zor ise, onu sadece hafta sonu ödül porsiyonlarıyla sınırlandırabilirsiniz ya da sağlıklı tatlı seçeneklerini öğrenebilirsiniz.

HAFTADA 5 KİLO VERDİREN DİĞER YÖNTEMLER

Herkesin yaşam şekli farklıdır ve kalıcı olarak kilo vermek istiyorsanız kendi yaşam şeklinize uygun bir beslenme düzeni belirlemeniz gerekir.

Bol sebze ve meyve seviyorsanız Akdeniz diyeti sizin için ideal olabilir

Protein ağırlıklı beslenmek hoşunuza gidiyorsa dukan diyeti ne göz atmalısınız

Sağlıklı yağ alımını artıran ve karbonhidratı sınırlandıran ketojenik diyet size daha uygun olabilir.

Diyabetli kişiler için şeker alımını yasaklayan Atkins diyeti ile kilo vermek çok daha kolay ve sağlıklı olabilir.

26/05/2022 19:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Bu diyetle hızla 5 kilo yağdan kurtulun...
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.