Bu gece gökyüzüne bakmayı unutmayın!

ads ads ads ads
12/08/2020

ads
Bu gece gökyüzüne bakmayı unutmayın!

Perseid meteor yağmuru, büyülü anları görmek için gözlerini gök yüzüne çevirmek isteyenlerin gündeminde. Perseid meteor yağmuru Kıbrıs’tan da izlenebilecek.

Perseid meteor yağmuru 12 ve 13 Ağustos geceleri olur. 12 Ağustos Çarşamba günü saat 23.00 ile 01.00 arası Perseid meteor yağmuru başlaması bekleniyor. Gökyüzünde saat 01.00 itibarıyla ufukta 30 derece kadar yüksekte olacak.

METEOR YAĞMURU KIBRIS’TAN İZLENİYOR MU?

Perseid meteor yağmuru Kıbrıs’tan da izlenebilecek. Şehre uzak noktalarda ve ışıksız bölgelerde yağmur daha net görünür.

METEOR YAĞMURU NEDİR?

Meteor yağmuru, meteorların dünya atmosferine girdiği zaman, uzayda bıraktıkları belirgin ışıklı izin, havanın yüzeyleriyle sürtüşmesinden doğan kızışmasıdır.

Bağımsız, tek meteor zerrelerinin çok küçük olduğunu söylersek belki garip görünecektir. Gerçekte bu zerrelerden bazıları bir toplu iğne başı büyüklüğündedir. Buna karşılık, ağırlığı tonları bulan bazı meteorlar da vardır. Meteorların çoğu dünyanın atmosferinden geçerken ısının etkisiyle tamamen yok olur. Sadece büyük meteor parçaları dünyaya ulaşabilir.

Bilim insanları her gün ve gece binlerce meteorun düştüğüne inanmaktadırlar. Ancak dünya yüzünün büyük bir bölümü suyla kaplı olduğundan, dünyaya kadar ulaşabilen meteorların çoğu okyanuslara ve göllere düşerler.

Meteorlar gökyüzünde tek ve belirli bir yönde hareket halinde görülebilir. Fakat genellikle binlerce meteor bir aradadır. Dünya güneşin çevresinde turunu yaparken, bu meteor gruplarına yaklaşabilir. Atmosferin üst tabakalarına temasla çok kızışan meteorlar da bize bir "meteor yağmuru" görünümü verir.

12/08/2020 20:37
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kıbrıs meteor yağmuru,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.