Bu Porsche Cayman'ın motoru, Mustang Coyote V8 ile değiştirilmiş

V8 güçlü Cayman kulağa hoş geliyor

ads ads ads ads
06/07/2020

ads
Bu Porsche Cayman'ın motoru, Mustang Coyote V8 ile değiştirilmiş

Herhangi bir Porsche modelini "standart" olarak tanımlamak pek mümkün değil. Ürün gamının sevilen modellerinden olan Porsche Cayman 987 de kendi kulvarında dikkat çeken bir performansa sahip. 3.4 litrelik 6 silindirli motoru kullanan bu araç, Cayman R versiyonunda, 330 bg güç ve 370 Nm tork çıkışı sağlayabiliyor.

Bu rakamlar sayesinde ikinci nesil Cayman, 0-100 km/sa hızlanmasını 5 saniye içerisinde tamamlayabiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzıman ile gelen araç, 282 km/sa azami hıza da sahip.

Fakat bu performans verileri sizler için yeterli gelmiyorsa korkmayın, yalnız değilsiniz. Yaklaşık dört sene önce YouTube'a yüklenen bu videoda bir kişi, Cayman'ın motorunu 5.0 litrelik Mustang Coyote V8'i ile değiştirmiş.

Mustang GT'yi donör olarak kullanan araç, bugüne kadar gördüğümüz en ilginç ve en absürt değişimlerden birini yaşamış. Cayman'ın motor bölümüne ucu ucuna sığan motor, oldukça iyi bir performans da sağlamış. Videodaki verilere göre araç dyno testlerinde 430 bg güç ve 494 Nm tork üretiyor.

Tabi motorun yarattığı büyük bir problem de var. Herhangi bir yalıtım ya da motor bölmesi bulunmadığı için aracın içerisindeki kullanıcının motor sesinden sağır olması mümkün. Yine de bu tehlike, yüksek performansı arayanlar için göze alınabilecek bir risk...

06/07/2020 10:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Porsche Cayman, Mustang Coyote,
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.