Bu saatler arasında yemek kilo verdiriyor...

ads ads ads ads
07/09/2017

ads
Bu saatler arasında yemek kilo verdiriyor...

Egzersizler, diyetler, organik gıdalar... Ancak yemek yediğiniz saatlerin de kilo vermenize etkisi olduğunu biliyor muydunuz? 

Kilo verme programları genellikle çok detaylıdır. Egzersizler, diyetler, organik gıdalar... Ancak yemek yediğiniz saatlerin de kilo vermenize etkisi olduğunu biliyor muydunuz? 

Ayrıca uzmanlar beslenme planınızın sadece 3 öğün olmasını değil, aralara hafif atıştırmalıklar serpilmiş 2 ara öğünü de eklemeniz gerektiğini savunuyor.

1) Kahvaltı 

Uyandıktan sonra çok gecikmeden hafif bir kahvaltı yapmalısınız. Çünkü sabah uyandığınızda metabolizmanız normalden daha hızlıdır. Protein ağırlıklı bir kahvaltı vücudunuzun boşalan protein depolarını dolduracaktır. Bu sayede kahvaltıda aldığınız besinler hızlıca sinidirilecek ve yağlanmanın önüne geçeceksiniz. Uzmanlar kahvaltının 07.00 ila 10.00 arasında yapılması gerektiğini vurguluyor. 

2) Ara Öğün 

Ara öğünlerinizi ne birinci öğünden hemen sonra, ne de ikinci öğünden hemen önce yemelisiniz. Doygunluk hissine göre bu süreyi ayarlayabilirsiniz. Ara öğünlerinizde elma, armut gibi meyveleri tercih etmeniz kan şekerinizin dibe vurmasını engellecektir. Ayrıca dolaylı yoldan ana öğünlerde yediğiniz yemeklerin miktarını da azaltacaktır. Ara öğününüzü akşam yemeğinizden de önce günde toplamda iki defa yapmanız fayda sağlayacaktır.

3) Öğle Yemeği 

Öğle yemeğinde dikkat edilmesi gereken vücudunuzun ihtiyacı olan enerji ihtiyacını sağlıklı bir şekilde karşılamaktır.Sağlıklı karbonhidrat, lif ve protein kaynaklarını tüketebilirsiniz.Öğle yemeğini de gün ortasını fazla geçirmeden yemeniz öğün sarkmalarına engel olacak ve sizi dinç tutacaktır. Çoğu uzman ve diyetisyen öğle yemeğinin 11.30 - 13.30 arasında tüketilmesi gerektiğini söylüyor. 

4) Akşam yemeği 

Akşam yemeği, eğer kilo vermek istiyorsanız saat 18.00 ila 20.00 arasında yenilmelidir. Saat 20.00 dan sonra vücudunuzun biyolojik saati yavaş yavaş dinlenme moduna girecek ve yavaşlayacaktır. Bu da metabolizmanızın ve sindiriminizin yavaşlamasına yol açacağından uyku saatine yakın yemek yemek, yağlanma riskinizi arttıracaktır. Öğününüze sebze eklemeyi de unutmayın. 

Bonus: Kilo vermeye yardımcı öğün öncesi ve sonrası içebileceğiniz içecekler 

1) Kahve 

Güne başladığınızda damak tadınıza göre hafif, orta veya sert, yağsız bir bardak kahve metabolizmanızı hızlandırarak gün içindeki yağ yakma miktarını arttıracak ve dinç olmanızı sağlacaktır.

2) Yeşil Çay 

İçinde doğal antioksidanlar bulunan yeşil çay özellikle akşam yemeğinizden sonra hem sizi hem vücudunuzu dinlendirecek, sindiriminizi kolaylaştıracak ve vücudunuzun yağ yakma miktarını arttıracaktır.

07/09/2017 15:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.