Buffer Fringe Festivali” bu yıl “Cepler (ötesi)” temasıyla düzenleniyor

ads ads ads ads
26/09/2022

ads
Buffer Fringe Festivali” bu yıl “Cepler (ötesi)” temasıyla düzenleniyor

Dayanışma Evi tarafından organize edilen “Buffer Fringe Festivali” bu yıl “Cepler (ötesi)” temasıyla düzenleniyor.

Dayanışma Evi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2014 yılından bu yana Kıbrıs’tan ve yurtdışından sanatçılara ev sahipliği yapan festival ile  deneysel ve ‘fringe’ çalışmaların yaygınlaştırma amacı taşıyor ve sanatçılara yaratabilmeleri, direnmeleri, tartışmaları tetikleyebilmeleri ve eşsiz bakış açılarını yansıtabilecekleri  bir alan sunuyor.

7 Ekim Cuma günü başlayacak olan festival 3 gün boyunca Lefkoşa’da farklı mekanlarda, 14 sanat ekibi ve 5 küratörü ağırlayacak.

Festivalin birinci günü olan 7 Ekim Cuma günü etkinlikler Rüstem Kitabevi’nde yer alacak. İlk bölümde müzikal kesitler sunulacak; ikinci bölümde ise, bir dans performansı sergilenecek. Gün canlı elektronik müzik ve multimedya performansı ile sona erecek.

8 Ekim Cumartesi günü  ise etkinlikler “Theatro Polis OPAP”da yer alacak. Dans-tiyatro eseriyle başlayacak etkinlikler müzik performansı ile devam edecek, kadın üyelerden oluşan koronun şarkılarıyla sona erecek.

9 Ekim Pazar günü ise etkinlikler Dayanışma Evi’nde yer alacak. Etkinlikler kapsamında, “disiplinler arası, etkileşimli, katılımcı ve performansa dayalı bir sanat enstalasyonu” sunulacak; video gösterimi olacak, klasik müzik ve edebiyat performansı sunulacak. Gün mani atışmasıyla sona erecek. Aynı gün çeşitli  paralel aktiviteler de yer alacak.

Pazar günkü performanslar ücretsiz olacak; diğer günlerde her bölüm için biletler 5 Euro karşılığında temin edilebilecek.

Biletleri satın almak ve detaylı bilgi  https://www.home4cooperation.info/buffer-fringe-2022/ adresinden elde edilebilecek.

26/09/2022 18:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Buffer Fringe Festivali” bu yıl “Cepler (ötesi)” temasıyla düzenleniyor
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.