Bülent Ersoy Masumlar Apartmanı'nı 108 milyona TL'ye alıyor

İki hafta sonra final yapacak olan ‘Masumlar Apartmanı’ dizisinin çekildiği Beyoğlu’ndaki ‘Temel Apartmanı’, 7 milyon dolara (108 milyon TL) satışa çıktı.

ads ads ads ads
16/05/2022

ads
Bülent Ersoy Masumlar Apartmanı'nı 108 milyona TL'ye alıyor

İki hafta sonra final yapacak olan ‘Masumlar Apartmanı’ dizisinin çekildiği Beyoğlu’ndaki ‘Temel Apartmanı’, 7 milyon dolara (108 milyon TL) satışa çıktı. Apartmana Bülent Ersoy talip oldu.

Asmalımescit Jurnal Sokak’ta bulunan apartman 1900’lü yılların başında inşa edildi. Aynı apartmanda daha önce Haluk Bilginer’in başrolünde oynadığı ‘Şahsiyet’ dizisi çekildi. Bu dizideki adı da ‘Mebrure Apartmanı’ydı. Suna Akyıldız/ POSTA

Daha önce ‘Şahsiyet’ dizisinin çekimlerinde, sonra da ‘Masumlar Apartmanı’nda kullanılan bina neredeyse oyuncular kadar meşhur olmuştu.Beyoğlu Jurnal Sokak’taki oyuncular kadar meşhur olmuştu. Beyoğlu Jurnal Sokak’taki Temel Apartmanı’nı yapımcı şirket 2020’de kiralamış 1 milyon TL harcayarak restore ettirmişti. ‘Masumlar Apartmanı’nı burada çekmeye başlamıştı.

24 Mayıs’ta final final yapacak olan dizinin çekimleri bitti. Bina da tam 7 milyon dolara (108 milyon TL) satışa çıktı.

HEMEN HAREKETE GEÇTİ

Dizinin büyük hayranı olan dolara (108 milyon TL) satışa çıktı. Dizinin büyük hayranı olan Bülent Ersoy bu haberi duyar duymaz apartmana talip oldu. Hemen devreye girdi ve görüşmeler başladı.

100 YILLIK BİNA

Bina yaklaşık 100 yıl önce Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit tarafından İstanbul’a getirtilen İtalyan müzisyenlerin konaklaması amacıyla, İtalyan mimar ve mühendislere yaptırılmış. Bina için İtalya’dan getirtilen inşaat malzemeleri kullanılmış. 7 katlı Temel malzemeleri kullanılmış.

7 katlı Temel Apartmanı’nın 190’ar metrekarelik 12 dairesi bulunuyor. Burası, İstanbul’un tarihte ilk kez asansör ve kalorifer kullanılan apartmanı. Ünlü İtalyan müzisyen Giuseppe Donizetti’nin 1800’lü yıllarda bu binada oturduğu söyleniyor.

16/05/2022 09:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Bülent Ersoy, Masumlar Apartmanı, SATIN, ALMA,
MANŞETLER

HK MAGAZİN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.