Bulunduğu gibi kayboldu, panik büyüyor!

Koyunları saymak için havalanan helikopterin pilotu, hayatında gördüğü en garip şeye rastladı. Video kaydı sosyal medyada yayılınca dünya çapında yankı buldu ancak gizemli blok geldiği gibi kayboldu.

ads ads ads ads
29/11/2020

ads
Bulunduğu gibi kayboldu, panik büyüyor!

ABD'nin Utah eyaletinde ıssız bir arazide dikili bulunan metal monolit yetkilileri şaşkına çevirdi.

BBC'nin haberine göre, 3,6 metre uzunluğundaki monolit, eyaletin güneydoğusunda Kanada koyunlarının sayısını tespit edebilmek için helikopterle gezen bir biyolog tarafından fark edildi.

Helikopterin pilotu Bret Hutchings, yerel KSLTV televizyonuna yaptığı açıklamada, monolitin, yıllardır yaptığı uçuşlarda rastladığı en garip şey olduğunu söyledi:

"Kayaların ortasında parlak, gümüş bir monolit duruyordu ve oraya rastgele konulmuş gibi değil ama sanki birileri tarafından yerleştirilmişe benziyordu. Sanırım bir sanatçının işi olmalı."

Hutchings, monolitin 'new wave akımı sanatçıları' ya da Stanley Kubrick'in 1968 tarihli "2001: Bir Uzay Destanı" filminin hayranlarından biri tarafından dikilmiş olabileceğini ileri sürdü.

 

Kayalıkların arasında bulunan sütunun oraya nasıl getirildiği ve kim tarafından dikildiği bilinmiyordu.

7Utah Kamu Güvenliği Havacılık Bürosu, dikdörtgen biçimdeki metal objenin fotoğraflarını paylaştı.

Blogun gizemini çözmek isteyen yetkililer sosyal medya adreslerinden paylaştıkları görüntü ve fotoğraflarla halktan bilgi talep etti.

Büro, kaşiflerin bölgeye akın etmesinden duyulan endişe nedeniyle sütunun tam yerine ilişkin bilgi vermedi: "Federal yönetim arazilerinde izinsiz sanat yapmak ya da yapı inşa etmek, hangi gezegenden olursanız olun yasa dışıdır."

Ancak dünyada yankı uyandıran sütun aradan birkaç gün geçtikten sonra yine gizemli bir şekilde yok oldu. Utah Arazi Yönetimi Bürosu (BLM) bir açıklama yaparak monolitin kaybolduğunu duyurdu.

Facebook'tan paylaşılan mesajda metal bloğun 27 Kasım tarihinde bir grup tarafından kaldırıldığı, BLM'nin herhangi bir adım atmadığı belirtildi. Herhangi bir soruşturmaya gerek görmeyen BLM, açıklamasında sütunun ulusal ve uluslararası düzeyde yoğun ilgi gördüğünü hatırlattı.

29/11/2020 15:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ABD, Utah
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.