Burak Başel Harvard Üniversitesi araştırmasına örnek oldu

ads ads ads ads
15/05/2017

ads
Burak Başel Harvard Üniversitesi araştırmasına örnek oldu

Burak Başel’in sanayi odaklı teknoloji çözümleri sunan şirketi Basel Holding ile yenilikçi ürünleri de bünyesine dahil etmeye devam ettiğine işaret eden prestijli iş dünyası dergisi Inc, Başel’in modern teknolojilerin finans sektöründe kullanılmasında öncü bir girişimci olduğuna vurgu yaptı.

Başel öncü bir girişimci

Burak Başel’i modern teknolojilerin finans sektöründe kullanılmasında öncü olarak tanımlayan Inc. Dergisi,  Logan Chierotti imzası ile yer verdiği makalede  “Başel, Basel Software’i kurduktan sonra 20 yılı aşkın bir süre dünyanın her yerinden finans hizmeti sunan şirketlerle çalıştı. Bugün ise, sanayi odaklı teknoloji çözümleri sunan Malta merkezli şirketi Basel Holding ile yenilikçi ürünleri de bünyesine dahil etmeye devam ediyor” diye yazdı.

Büyük ölçekli başarıların dahi Burak Başel gibi günümüz girişimcileri için yeterli olmadığını belirten Inc. Dergisi, Burak Başel’in “İmkanları daha az olanların ihtiyaçlarına yanıt vermek her zaman için beni etkilemiştir” dediğini okuyucularına aktardı.

Başel’in küçük yaşlardan itibaren, engelli çocuklara destek olmayı kalbinde taşıdığını yazan Inc. Dergisi, Burak Başel’in gerçekleştirdiği son yardım projesinin ise Girne’de Zihinsel Engelli Çocuklar Merkezi için tam donanımlı bir fiziksel rehabilitasyon merkezi olduğunu belirtti.

Burak Başel’in "Başkalarına yardımcı olmadıktan sonra başarım çok da bir şey ifade etmiyor. Başkalarına yardımcı olarak, dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye katkı koymayı umuyorum” dediğine yer veren Inc. Dergisi, Başel’i Harvard Üniversitesi’nin araştırmasında ortaya çıkan sonuca örnek olarak gösterdi.

Harvard’ın yaptığı araştırma verici olmanın mutluluk için gerekli olduğunu ortaya çıkardı

Dergi, dünyanın en saygın üniversitesi kabul edilen Harvard’ın İşletme Okulu tarafından yapılan araştırmaya da işaret ettiği makalesinde “Harvard Business School’un yaptığı araştırma, verici olmak ve mutluluk arasındaki ilişkinin, istediğimiz hayata ulaşmada kilit bileşen olabileceğini ortaya çıkardı” diye yazdı.

Inc. Dergisi’nde Logan Chierotti imzası ile yayınlan yazıda şu ifadeler yer aldı:

Yaşadığınız sürece daha mutlu bir insan olmanın peşinden koşarsınız; kariyeriniz boyunca sizi daha fazla tatmin edecek iş yerleri ararsınız. Kişisel gelişiminizi hızlandıracak yolların peşinde koşarsınız. Fiziksel görüntünüz, olumsuz düşünceler ve istenmeyen alışkanlıklarınızı değiştirmek için efor sarf edersiniz.

Hayatınızda olumlu değişiklikler yapmak her ne kadar harika olsa da tüm bu değişikliklerin tek bir amaca- daha mutlu bir yaşama- ulaşmak için yapılıyor olması dikkati çekiyor. Bir çok insan, daha fazla başarı, kişisel gelişim ve sonuç olarak hayattan daha fazla keyif alabilmenin peşinde koşuyor. Öte yandan, kişinin sadece kendisine odaklı yaptığı bu yaklaşım, mutluluğa giden yolda önemli bir etken olan verici olmayı resmin dışında bırakıyor.

Başel’in gerçekleştirdiği son yardım projesi ise Kıbrıs’ta Girne’de Zihinsel Engelli Çocuklar Merkezi için tam donanımlı bir fiziksel rehabilitasyon merkezi açmak oldu.

"Başkalarına yardımcı olmadıktan sonra başarım çok da bir şey ifade etmiyor” diyen Başel “Başkalarına yardımcı olarak, dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye katkı koymayı umuyorum” dedi.

Başel "İtiraf etmem gerekiyor ki, ben birilerine yardım sağladığım sürece yaptığım işte daha çok tatmin oluyorum” diye sözlerini tamamladı.

Şüphesiz ki yardım ederek başkalarına da yardımcı olmanın yanında kendinize de yardımcı olursunuz’’ cümlesiyle son bulan makale şu ana dek tüm dünya çapında yüzlerce kez paylaşıldı.

Burak Başel bir süre önce de iş dünyasının en büyük ilk 5 dergisinden bir diğeri olan Entrepreneur’a konu edilmiş ve yaptığı yatırımlar öne çıkarılarak bir yatırımcının yatırım yapmak için aradığı özellikler konusundaki tavsiyelerine yer verilmişti.                                                                                                                       

15/05/2017 09:17
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Burak Başe
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.