Burun estetiği ile ilgili 5 yanlış inanış

ads ads ads ads
21/04/2019

ads
Burun estetiği ile ilgili 5 yanlış inanış

Burun estetiği Türkiye'de ve dünyada oldukça sık yapılan bir operasyon. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Bahadır Baykal, bu operasyon ile ilgili doğru bilinen yanlışların olduğunu söyleyerek uyarılarda bulundu. İşte o yanlışlar...

Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Bahadır Baykal, "Burun ameliyatı, kişilerin genel yüz görünümünü geliştirip iyileştirdiği için, yüz plastik cerrahi sonuçlarını beraberinde getirir. Aynı zamanda kişinin burun yapısından kaynaklı deviasyon gibi problemlerin düzeltilmesine ve burun fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde çalışmasına olanak sağlar" dedi.

Burun estetiği ameliyatları her ne kadar en fazla yapılan estetik cerrahi girişimlerinden biri olsa da halk arasında burun estetiği prosedürleriyle ilgili pek çok efsane dolaştığını dile getiren Op.Dr. Bahadır Baykal, bu yanlış inanışları şöyle sıraladı:

1-BURUN ESTETİĞİ OLDUKÇA BASİT BİR AMELİYAT

Burun estetiği, oldukça yaygın bir prosedürdür ve genel inanışın aksine oldukça karmaşıktır. Bu nedenle başarılı bir burun estetiği sonucu için doktorunuzun sizin için gerekli zamanı ve kaynakları ayırdığından emin olmalısınız. Burnun anatomik yapısına hakim, estetik anlayışı doğru olan bir cerrah burun kemik ve kıkırdak yapısını, cilt kalınlığını ameliyat öncesi değerlendirecek, güvenli ve etkili bir tedavi planı gerçekleştirecektir.

2-HER KBB UZMANI YA DA PLASTİK CERRAH ESTETİK AMELİYAT YAPABİLİR

Burun estetiği ameliyatı söz konusu olduğund iyi bir cerrahin prosedürü gerçekleştirmesi çok önemlidir. Daha önce de belirtildiği gibi rinoplasti çok karmaşık bir işlemdir ve mümkün olan en iyi sonuçların alınması ve revizyon cerrahisi gerektiren istenmeyen komplikasyonları önlemek için deneyimli ve kabiliyetli bir cerrah tarafından uygulanmalıdır.

3-ESTETİKLİ BİR BURUN DOĞAL GÖRÜNMEZ

Rinoplastinin amacı burnun görüntüsünü iyileştirmek ve daha dengeli bir yüz oluşturmaktır. Bu düsturdan uzaklaşmadığınız sürece ortaya çıkacak sonuç, elbette doktorun yeteneğini ve deneyimine bağlı olarak doğal ve doğala en yakın olacaktır. Bu noktada hastaların, burun estetiği ameliyatları yolculuğunda doktorlarıyla iş birliği yapması, beklentilerini doğru ifade ederekbeklentilerinin gerçeklikleri konusunda açık olmaları çok önemlidir.

4-RİNOPLASTİ AĞRILI BİR AMELİYATTIR

Hastalarımızın çoğu, burun estetiği ameliyatlarından sonra bekledikleri kadar acı ve ağrı duyumsamadıklarını fark edince oldukça şaşırırlar. Ameliyat sonrası burunda oluşan hafif şişlik ve morluklar en fazla 10 gün içerisinde inecektir.

5-BURUN ESTETİĞİ İÇİN İSTEDİĞİM BURNU SEÇEBİLİRİM

En sevdiği şarkıcının, sinema sanatçısının burnun aynısına sahip olmak isteyen pek çok hasta ile karşılaşıyoruz. Ancak her burun kendi içerisinde eşsizdir ve bir kişide çok güzel görünen bir burun, bir başka kişide iyi durmayabilir. Bunun nedeni herkesin yüz özelliklerinin birbirinden farklı olmasıdır. Bu nedenle her hasta için ayrı bir ameliyat planı tasarlanmalı ve uygulanmalıdır. Bu noktada hastaların beklentilerinin ne kadar gerçekçi olup olmadığı konusunda biz doktorlarında elbette emin olması gerekiyor.

21/04/2019 18:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Burun estetiği ile ilgili 5 yanlış inanış, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SAĞLIK

Sağlıkta 5 yıllık yeni yol haritası

HK SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'nın 2024-2028 yıllarını kapsayan Stratejik Planı yayımlandı. Planda; sağlıklı yaşam hakkının korunmasından, tedavi hizmetlerinin güçlendirilmesine, obezite ve bağımlılıkla mücadeleden, özel gereksinimli bireyler ve yaşlılara yönelik hizmetlere uzanan birçok başlık yer alıyor. 2022 itibarıyla 27 bin 762 olan aile hekimliği birimlerinin sayısının da 36 bin 383'e çıkartılması hedefleniyor.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.