Bütün Dünya Onu Konuşuyor! 7 Yaşındaki 'Tanrıça'

ads ads ads ads
10/09/2016

ads
Bütün  Dünya Onu Konuşuyor! 7 Yaşındaki 'Tanrıça'

Nepal’de yedi yaşındaki bir kız çocuğunun sesi ördeğe, kirpikleri ise ineğe benzediği için 'tanrıça' ilan edildi. Hindu geleneklerine göre, 'tanrı' ilan edilen çocuğun özel durumlar hariç evini terk etmemesi gerekiyor, bu nedenle küçük kızın ailesi mesleklerini de bırakmak zorunda kaldı. Bunun yanı sıra geleneklere göre, yedi yaşındaki ‘tanrıça’ nın ayaklarının yere değmesine izin verilmiyor.

Nepal Başbakanı Pushpa Kamal Dahal bile, Yunika adındaki ‘Kumari’ (tanrıça) kızı yere eğilerek selamlıyor. Hinduların geleneksel dini bayramlarından biri olarak görülen Yağmur Festivali’nde binlerce insanla birlikte Başbakan Dahal da Yunika’ya olan saygısını bu şekilde gösteriyor.

Yedi yaşındaki Yunika, devlet yetkilileri ve kraliyet rahipleri tarafından, eski Hindu geleneklerinde yer alan Durga adlı tanrıçanın yaşayan enkarnesi ilan edildi. Fakat küçük kızın ‘tanrıça’ lığı ergenliğe girdiği zaman son bulacak ve herkes tarafından normal bir insan olarak görülecek. 

Yunika’nın babası Ramesh Bajracharya, kızının ‘Kumari’ olarak seçilmesinden ötürü çok mutlu olduğunu çünkü Nepal’de yaşayan tanrıça olmanın, halk tarafından oldukça saygı gördüğünü ifade etti.

Hindu geleneklerine göre tanrıça olmanın kriterleri ise oldukça enteresan: İneğinki gibi kaşlara, geyiğinki gibi bir kalçaya ve ördeğinki gibi bir sese sahip olmak.

Tanrıça ilan edilen Yunika ise halinden oldukça memnun olduğunu, o ne isterse herkesin koşulsuz bir şekilde isteklerini kabul ettiğini söylüyor.

10/09/2016 15:25
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Nepal, tanrıça, Hindu gelenekleri, Yunika, Durga, yedi yaşındaki tanrıça
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.