Büyük heyecan başlıyor!

ads ads ads ads
14/05/2019

ads
Büyük heyecan başlıyor!

Gülgün Süt'ün ana sponsoru olduğu, geçtiğimiz yılın en iyi organizasyon ödülüne layık görülen, KKTC Turizm Bakanlığı, Spor Dairesi ve Girne Belediyesi’nin büyük katkıları ile organize edilen  Kuzey Kıbrıs Rallisi 17-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en önemli motorspor organizasyonu olan Kuzey Kıbrıs Rallisi'nde bu yıl 44 araç mücadele edecek. 35 araç Kuzey Kıbrıs Rallisi'ndeki tüm etapları koşacakken, 9 araç ise Ralli'nin açılış günü olan 17 Mayıs'ta Girne'de düzenlenen özel etapta boy gösterecek.

Türkiye'den 20 ekibin kayıt yaptırdığı Kuzey Kıbrıs Rallisi'nde, KKTC'yi Türkiye'de temsil ederek göğsümüzü kabartan Deniz Fahri ve Bora Manyera, Avrupa Şampiyonluğu bulunan Murat Bostancı, son 2 yılın Türkiye Ralli Şampiyonu Burak Çukurova ve Dünya Gençler Şampiyonası'nda yarışmış Buğra Banaz'ın yanısıra, ülkemizin önde gelen pilotlarından 2 kez KKTC Ralli Şampiyonu olan Rauf Denktaş, son KKTC Ralli Şampiyonu Cevdet Alptürk, Deniz Denner ve Fikri Macila gibi isimler de yarışacak.

Kişmir: Ödülün tesadüf olmadığını kanıtlayacağız

Kuzey Kıbrıs Rallisi ile ilgili dün Lefkoşa'da bir basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu Başkanı Tigin Kişmir, bu yıl Kuzey Kıbrıs Rallisi'nin 41'incisinin düzenlendiğini belirterek, büyük özveri ve gayretle yapılan ve marka değeri olan bu organizasyonla geçtiğimiz yıl Türkiye Ralli Şampiyonası'nda en iyi ralli organizasyonu ödülünü kazandıklarını belirtti.

Geçtiğimiz yıl ödülü TC Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun elinden aldıklarını da hatırlatan Kişmir, bu yıl organizeyi yaparken daha büyük sorumluluk üstlendiklerini kaydetti.

Kişmir, geçtiğimiz yıl Kasapoğlu'na kazanılan ödülün tesadüf olmadığını kanıtlayacaklarının sözünü verdiğini de belirterek, KKTOK ekibine güvendiklerini ve bu yıl da en iyi organizasyon ödülünü kazanmak istediklerini belirtti.

Kişmir sözlerine şöyle devam etti:

"İnanılmaz bir gayret ve eforla çalışıyoruz. Ekip arkadaşlarımız, çok büyük özveri gösteriyorlar. Her şey hazır bitti diyebilmek adına 19 Mayıs Pazar 16.00'yı beklememiz gerekecek. Şu anda her şey iyi, etaplar güzel. Girne Şehir içi Etabı'nı geçen yıl 20 bin civarı insan Kuzey Kıbrıs Rallisi'ni ise toplamda 30 bin civarında insan izledi. Bu da ne kadar marka değeri olduğunun göstergesidir. İnanılmaz zor şartlarda bu organizasyonu Kıbrıs'a getirdik."

Dünya basını da Kıbrıs'ta olacak

Yurtdışında, Dünya Ralli Şampiyonası'nda görev yapan önemli fotoğrafçıların da bu sene Kuzey Kıbrıs Rallisi'ni takip edeceğini belirten Kişmir, geçtiğimiz yıl Polonya'dan Tomasz Kalinski'nin geldiğini ve bu yıl yine geleceğini, Kalinski'nin yanında, Ford, Toyota ve Citroen takımlarının Dünya Ralli Şampiyonası'nda fotoğraflarını çeken Nikos Katikis'in (Rally Pixels) de Kıbrıs'ta Kuzey Kıbrıs Rallisi'ni takip edeceğini kaydetti.

Değirmencioğlu: Kazasız belasız, bol seyircili bir yarış diliyorum

Spor Dairesi Müdürü Alkan Değirmencioğlu ise konuşmasında, geçen yıl göreve geldikleri anda böyle bir organizasyonu yapmaya başladıklarını hatırlatarak, organizasyon bitiminden itibaren KKTOK ekibinin bu seneki rallinin çalışmalarına başladığını kaydetti.

Değirmencioğlu sözlerine şöyle son verdi:

"Bu yılki yarışa da çok az bir zaman kaldı. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Kazasız belasız ve bol seyircili bir yarış diliyorum.  Spor yazarlarına da büyük bir görev düşüyor. Ciddi bir emek harcanan bir etkinlik. Hak ettiği yeri bulacaktır."

Karaokçu: Amacımız toplumsal bilinç ve farkındalığı yükseltmek

Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı  Hasan Karaokçu ise, çok anlamlı bir etkinlik için bir araya geldiklerini kaydederek, toplum olarak hep özlenen ve düşlenen kurumlar arası işbirliği ve dayanışmayı başardıklarını kaydetti.

Gençler ve çocuklar adına yapılan işleri desteklemekten gurur duyduklarını da kaydeden Karaokçu, Tigin Kişmir ve ekibinin çok büyük bir özveriyle çalıştığını ve perde gerisinde görünmeyen büyük bir ordu olduğunu kaydetti.

Bu tür etkinliklere önem verdiklerini de belirten Karaokçu, 3 yıldır motor sporlarına destek verdiklerini ve görevde oldukları sürece de destek vermeye devam edeceklerini kaydetti. Karaokçu, "amacımız toplumsal bilinç ve farkındalığı yükseltmektir. Katılacak olan tüm yarışmacılara kazasız belasız bir yarışma diliyorum" diyerek sözlerine son verdi. 

Betmezoğlu: Daha başarılı bir yarışma süreci geçireceğiz

Kuzey Kıbrıs Rallisi'nin ana sponsoru olan Gülgün Süt Mamülleri'nin Direktörü Yunus Betmezoğlu ise böyle bir organizasyonunun ana sponsoru olmaktan onur duyduklarını ifade ederek, bu tür organizasyonların yüksek maliyetli ve emek gerektiren organizasyonlar olduğunu ifade etti.

Betmezoğlu, Gülgün Süt olarak kendilerinin işin maddi tarafında olduklarını da belirterek, asıl işin organizasyonda emeği geçen ekipte olduğunu da belirtti. Rallinin geçtiğimiz yıl Türkiye ve dünyanın farklı noktalarından büyük ilgi gördüğünü de ifade eden Betmezoğlu, bu yıl da tecrübeli bir kadro ile daha başarılı bir süreci geçirileceğine yönelik inancının tam olduğunu belirtti."

Sezinler: 20 bin civarında seyirci bekliyoruz

KKTOK Asbaşkanı Mahmut Sezinler ise, KKTOK ve Gülgün Süt Mamülleri markalarının bir araya gelerek muhteşem bir organizasyona imza attığını kaydetti.

Birçok sponsorun katkısının da bulunduğunu belirten Sezinler, konuşmasının başında sponsorların tamamına teşekkür etti.

Sezinler, Gülgün Süt'ün geçtiğimiz yıla oranla daha yüksek bir maddi katkı sağladığının altını da çizerek, bu yıl da önceki yıl gibi en iyi organizasyon ödülüne talip olduklarını kaydetti.

Sezinler sözlerine şöyle son verdi:

"Bu yıl da ödülü alacağız. Çok emin şekilde konuşuyorum. Çok ciddi bir emek ve gayret var. İnanıyorum ki, Kıbrıs'ın bütününde yapılan organizasyonların en iyisi olacak. Sahada bu organizasyon için çalışan 400'e yakın arkadaşımız mevcut. Çok ciddi bir şekilde hazırlık var. Bu yıl Girne etabına, Girne Belediye Başkanı'ndan aldığımız bilgiye göre, 20 bin civarı seyirci bekleniyor. Bu rakam, Dünya Ralli Şampiyonası'na rakip olabilecek bir organizasyondur. Bunun devamının gelmesi en büyük arzumuz."

Fahri: Daha güçlü bir şekilde gelip kazanmak istiyoruz

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Kuzey Kıbrıs Rallisi'nin birincisi Deniz Fahri ise konuşmasında, geçtiğimiz yıl bu yarışı kazandıklarını ve bu yıl aynı başarıyı tekrarlamak istediklerini kaydetti. Fahri, iki yıldır Türkiye Ralli Şampiyonası'nı takip ettiğini de belirterek, Kuzey Kıbrıs Rallisi'nin ev sahibi olduğu tek yarış olduğunu ve bu yüzden rallinin çok önemli bir yarış olduğunu kaydetti.

Her ortamda tanıdık bir yüzün olmasının çok güzel bir duygu olduğunu da kaydeden Fahri, bu yıl Skoda Fabia R5 ile Kıbrıs'a geleceklerini ve geçen yıla göre çok daha zor ve mücadeleci bir yarış olacağını düşündüğünü kaydetti.

Fahri, kendilerinin de daha hızlı geldiğini belirterek, . kazasız belasız bir yarış geçmesi temennisinde bulundu.

Özpaşa: KKTC tarihinin en uzun etabı koşulacak

KKTOK Sportif Direktörü ve Kuzey Kıbrıs Rallisi Yarışma Direktörü Canben Özpaşa ise Kuzey Kıbrıs Rallisi'nin Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ve Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası'nın ikinci yarışı olacağını kaydederek, 34 profesyonel ekip, 1 UTV ve 11 Girne Şehir etabı pilotunun ralliye kayıt yaptığını belirtti.

Özpaşa, "son 20 yılda 34 kayıt hiçbir yarışta olmadı. Kayıt sayısı, son 20 yılın rekoru olacak. Ayrıca, KKTC tarihinin en uzun etabı olarak, tarihte ilk kez 20 kilometrelik bir etap koşulacak" diyerek, bunun kendilerini heyecanlandırdığını kaydetti.

"Balıkesir etabı Golden Stage olacak"

Özpaşa sözlerine şöyle son verdi:

"Cuma Girne Yat Limanı'ndan start alıp, şehir içi ile başlıyoruz. Cumartesi Görneç ve Çeşme ikişer kez ve Lefkoşa'da Cemsa'da seyirci etabı yapıyoruz. Pazar günü BRT etabı ve tüm sınıflara genel klasman ödüllerinin dağıtılacağı Balıkesir-2 Golden Stage olacak. Ayrıca Balıkesir zıplama noktasında en uzağa atlayana Go Pro ödülü verilecek. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. Pazar günü 16.30'da Girne Yat Limanı'nda start aldığımız yerde yarışı noktalayacağız."

Etaplar

17-19 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan yarışlar Girne, Görneç, Çeşme, Lefkoşa Cemsa, Balıkesir, ve Lefkoşa'da BRT'nin bulunduğu bölgede gerçekleşecek. Yarışın shakedown'u  17 Mayıs Cuma günü 15.30-16.30 saatleri arasında Girne çevreyolu üzerinde bulunan Mr. Pound Plus karşısındaki dağlık alanda gerçekleşecek.

17 Mayıs Cuma gecesi Girne Yat Limanı’ndan start alacak olan Kuzey Kıbrıs Rallisi’nde ilk gün, Girne Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Girne Şehir içi Etabı ile tamamlanacak. Geçtiğimiz yıl binlerce kişinin izlediği yarışın, bu yıl da aynı görüntülere sahne olması bekleniyor.

Servis Alanı’nın Girne Amerikan Üniversitesi olacağı rallide ekipler, 18 Mayıs Cumartesi günü Görneç ve Çeşme etaplarını ikişer kez, Lefkoşa Cemsa'da bulunan özel seyirci etabını da bir kez geçip günü noktalayacak.

Rallinin son günü olan 19 Mayıs Pazar günü, sırası ile Balıkesir ve BRT ve özel etaplarını ikişer kez geçecek olan ekipler, rallinin finişi için yine Girne Yat Limanı’na gidecek. Toplam uzunluğu 540 kilometre olacak olan rallide ekipler, 6 özel etabın toplamı olan 110 kilometrelik özel etaplarda mücadele edecek.

14/05/2019 13:58
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kuzey Kıbrıs Rallisi
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.