Ukrayna'da 1 kişi korona virüsü şüphesiyle karantinada

Çin'in Vuhan kentinde Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip korona virüs (2019-nCoV) yayılmaya devam ediyor. Ukrayna’da da 1 kişi, korona virüsü taşıdığı şüphesiyle karantinaya alındı.

ads ads ads ads
28/01/2020

ads
Ukrayna'da 1 kişi korona virüsü şüphesiyle karantinada

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya ülkelerine yayılan ölümcül korona virüsü nedeniyle Ukrayna’da 1 kişi karantina altına alındı.

Lviv Bölge Laboratuarı Başkan Yardımcısı Aleg Kogut yaptığı açıklamada, “Ukrayna’nın Livov şehrinde 1 kişi, kendisinde korona virüsü bulgularına rastlanıldığı için hastanede özel bir bölümde karantinaya alındı. Şahısta yüksek ateş, öksürük ve yorgunluk gibi korona virüsü belirtileri bulunmaktadır. Yaptığımız analizlere dair sonuçları, yurtdışında özel bir laboratuvardaki incelemeden sonra öğreneceğiz” ifadelerini kullandı.

Ukrayna'da kriz masası oluşturuldu

Karantinaya alınan şahsın Çin’de üniversite öğrencisi olduğu ve 27 Ocak Pazartesi sabahında memleketi Lviv’e gittiği ifade edilirken hastanın irtibat kurduğu kişilerin üzerinde yapılacak olan araştırmalara yönelik çalışmaların devem ettiği belirtildi.

Öte yandan Ukrayna Başbakanı Aleksey Gonçaruk yaptığı açıklamada, “Çin'de ortaya çıkan ve dünyayı etkileyen virüsle ilgili Sağlık Bakanlığı kontrolünde bir kriz masası oluşturuldu. Bu durumla ilgili alınması gereken kararları aldık. Son günlerde Dünya Sağlık Örgütü ile sürekli irtibat halindeyiz. Bugün itibariyle bu virüs, Ukrayna'da 1 kişi de dahi gözlemlenmiş değil ve endişelenecek bir şey yok. Birçok devlet organıyla görüşmeler yapılacak ve sınır kapılarında önlemler alınacak” ifadelerini kullanmıştı.

28/01/2020 10:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ukrayna’da, 1, kişi, haber, kıbrıs, korona, virüsü, şüphesiyle, karantinada
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.