Gürcafer: İhale mercek altına almalı

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Gazimağusa Kanalizasyonu Tamirat İşleri ihalesi hakkında açıklama yaptı

ads ads ads ads
09/01/2019

ads
Gürcafer: İhale mercek altına almalı

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Gazimağusa Kanalizasyonu Tamirat İşleri ile ilgili Avrupa Birliği tarafından açılan ihalede ilgili şartnameye aykırı bir yöntem izlendiğini ve bunun kafalarda soru işareti yarattığını kaydetti.

Gürcafer, tekliflerin açılması esnasında Birlik gözlemcilerini dışarıya çıkarıldığını ileri sürerek, şartnamenin zarfların halka açık bir ortamda açılmasını zorunlu kıldığını; buna rağmen, Birlik adına görevlendirdikleri gözlemcilerin AB yetkililerince dışarıya çıkarılması ve tekliflerin, ihaleye teklif vermiş olan iki yabancı firma yetkilisi huzurunda okunmasının kendileri açısından ihaleyi şaibeli bir duruma soktuğunu belirtti.

Söz konusu ihaleyle ilgili teklif verme süresinin bugün dolduğunu kaydeden Gürcafer konuyla ilgili yazılı açıklamasında şunları aktardı:

“KKTC MAKAMLARI KONUYU MERCEK ALTINA ALMALIDIR”

“Özellikle, Gazimağusa Kanalizasyonu işinin bütünü 6.000.000 Euro’ya yapılmış iken, kanalizasyonun tamiratı için ihalede verilen 20.000.000 Euro üzerinde teklifin, Kıbrıs Türk halkı için ayrılmış Mali Yardım Tüzüğü çerçevesindeki paradan karşılanacağı hasebi ile KKTC makamlarınca konu mercek altına alınmalıdır.

Geçmişte yaptığımız açıklamalarda da belirttiğimiz gibi, tamiratların çok daha ucuza ve çok daha getirimli yapılabileceği tarafımızca tespit edilmiştir. Hal böyle iken, toplum adına ayrılan kaynakların, AB kaynaklı dahi olsa, har vurulup harman savurulmasına müsaade etmeyeceğiz.”

09/01/2019 19:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Gürcafer: İhale mercek altına almalı, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.