Köpek Balığının Saldırısından Drone İkazı ile Kurtuldu

ads ads ads ads
18/09/2019

ads
Köpek Balığının Saldırısından Drone İkazı ile Kurtuldu

Avustralya'nın doğu kıyısında bulunan popüler Illawarra Sahili'nde sörf yapan bir kişiye yaklaşan köpek balığı amatör drone kamerasına takıldı.

Ülkenin en büyük şehri Sidney'in yaklaşık 100 kilometre güneyinde bulunan ünlü sahilde görev yapan Christopher Joye, kızıl ötesi termal kamerayla donanımlı bir drone ile kıyıya yakın bir noktada köpek balığını fark etti.

Drone üzerine özel olarak eklenmiş uyarı hoparlörünü açan Joye, "Dikkat köpek balığı. Acilen suyu terk edin" mesajını göndererek bu sayede sörfçüyü büyük bir tehlikeden kurtardı. Tüm yaşananların saniye saniye görüntülendiği olayda, uyarı sonrası sörf tahtasının üzerine çıkan sörfçünün panikleyerek kıyıya doğru gittiği, köpek balığının da diğer yöne doğru uzaklaştığı görülüyor.

Pazar günü yaşanan olayı kaydeden Christopher Joye'nin daha önce köpek balığı devriye hizmetinde çalıştığı kaydedildi. Köpek balığı saldırısına uğramak, Avrupa, Amerika ya da Asya kıtalarına nazaran büyük olayların yaşanmadığı ve suç oranının oldukça düşük olduğu Avustralya'da halkın en büyük korkularından biri.

18/09/2019 16:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs, köpek, balığı
MANŞETLER

HK YAŞAM

Haftalık burç yorumları (15-21 Nisan 2024)

HK YAŞAM

"Haftalık burç yorumları 15-21 Nisan 2024 açıklandı! Uzman Astrolog Aygül Aydın haftalık burç yorumlarını anlattı. 15-21 Nisan haftalık burçları aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında neler bekliyor hepsi burada! Peki, hangi burcu neler bekliyor? 15-21 Nisan haftası Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarının detaylı yorumları... İşte, 15-21 Nisan 2024 haftalık burç yorumları..."

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.