Ford, Avrupa’da binlerce işçi çıkaracak

ads ads ads ads
11/01/2019

ads
Ford, Avrupa’da binlerce işçi çıkaracak

Amerikan otomobil şirketi Ford'un Avrupa yetkilisi, binlerce işçi çıkarılacağının sinyalini verdi. Ayrıca MPV segmentini terk edeceği belirtilen Ford’un birkaç fabrikasını kapatması bekleniyor.

Amerikan otomobil şirketi Ford, Avrupa'da binlerce işçinin işine son verebilir.  

Avrupa Ford fabrikalarından sorumlu Steven Armstong, “Geniş bir yeniden yapılandırma planı ile daha karlı olmak istiyoruz. Bölge genelinde büyük bir etki olacak. Bütün seçenekleri gözden geçiriyoruz” diyerek fabrikaların kapatılabileceği işaretini verdi.

MPV segmentini terk edeceklerini söyleyen Armstrong, kaç işçiyi çıkaracaklarına dair kesin sayı vermekten çekindi ancak işten çıkarılanların sayısının binlerle ifade edileceği belirtiliyor. 

Armstrong ayrıca sert geçmesi beklenen Brexit süreci nedeniyle anlaşmadan etkilenme ihtimali olan fabrikalarda da operasyonel düzenlemelere gideceklerini belirtti.

Brexit müzakerelerin anlaşmasız bir şekilde sonlanması durumunda başta otomotiv sektörü olmak üzere birçok iş kolunda değişikliğin daha da dramatik olacağının sinyallerini verdi. 

Ford, çoğunluğu Almanya, İngiltere ve İspanya'da olmak üzere Avrupa genelinde toplam 54 bin kişiyi istihdam ediyor. Şirketin halihazırda Fransa'nın Bordeaux kentindeki fabrikasında üretimi durdurmak için sendika yöneticileriyle müzakere sürecine girdiği duyuruldu. 

Şirketin Avrupa operasyonları 2018'in üçüncü çeyreğinde 245 milyon dolar zarar açıklamıştı. 

Steven Armstrong'un açıklamaları Jaguar ve Land Rover'ın İngiltere'de 5 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurmasının ardından geldi. 

11/01/2019 13:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ford, Avrupa’da, HABER, KIBRIS, binlerce işçi, çıkaracak
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.