Mahkeme Rütbeleri söktü

Polis Teşkilatı bu kez de ‘rütbe indirme’yle çalkalanıyor.

ads ads ads ads
01/09/2010
Rana SARRO-Star Kıbrıs

ads
Mahkeme Rütbeleri söktü

Polis Teşkilatı bu kez de ‘rütbe indirme’yle çalkalanıyor. Müdür Muavini Osman Aydın’ın müdür rütbesi alamamasıyla ilgili Yüksek Mahkeme’ye açtığı dava, 3 polis müdürünün rütbelerinin indirilmesine neden oldu. Mahkeme, Hüseyin Yeşildağlı, Barbaros Savaşçı ve Hasan Dayı’nın rütbelerini müdürlükten, muavinliğe indirdi. 5 başmüfettişin rütbesinin de geri alınması gündemde.

Müdür rütbesinin kendisine verilmediği gerekçesiyle Yüksek Mahkeme’de dava açan Müdür Muavini Osman Aydın, davayı kazanırken 3 polis müdürünün rütbesi geri alındı.
Lefkoşa Yüksek Mahkeme’de dün karara bağlanan davanın sonucunda, Güzelyurt Polis Müdürü Hüseyin Yeşildağlı, Trafik Müdürü Barbaros Savaşçı ve Narkotik Müdürü Hasan Dayı’nın rütbeleri Yüksek Mahkeme kararı ile alındı.
Polis nakillerini yapan Polis Hizmetleri Komisyonu, usulsüzce verdiği polis rütbeleriyle teşkilatta huzursuzluğun tavan yapmasına neden oldu.

RÜTBELER POLİS YASASI’NA AYKIRI
Mahkeme, Polis Hizmetleri Komisyonu kararıyla verilen rütbelerin, Polis Yasası’na aykırı ve usulsüzce verildiğine karar verdi. Mahkeme kararıyla, rütbeleri geri alınan 3 polis müdürü, müdür muavinliğine geri getirildi.

KOMİSYON ÜYELERİ CEZALANDIRILMALI
Terfi ve nakilleri yapan Polis Hizmetleri Komisyonu’nun usulsüz ve Polis Yasası’na aykırı rütbe verildiğinin Yüksek Mahkeme kararlarıyla ortaya çıkmasına rağmen, Komisyon üyelerine herhangi bir cezai müeyyide uygulanmaması tartışmalarını gündeme taşıdı.

DEVLET BÜTÇESİ ZARARA UĞRATILDI
STAR KIBRIS’a bilgi veren kaynaklar, polis müdürlerinin 4 yıl, başmüfettişlerin 8 yıl ve müfettiş muavinlerinin 4 ile 6 yıl görev süresinde, rütbeye bağlı olarak, baremlerinde de artış olduğu üzerinde duruyor.
Usulsüz ve Polis Yasası’na aykırı verilen polis rütbelerinin, devlet bütçesinin zarara uğrattığı, Yüksek Mahkeme’nin Polis Hizmetleri Komisyonu üyeleri aleyhinde soruşturma başlatılması gerektiği belirtildi.

KOMİSYON YÜZÜNDEN HUZURSUZLUK
Gazetemize ulaşan kaynaklar, Polis Hizmetleri Komisyonu kararıyla hem terfi alan hem de alamayan polislerin huzursuzluğuna dikkat çektiler.
Yine aynı kaynaklar, nakilleri yapan Polis Hizmetleri Komisyonu’nun bu kez de gündemdeki usulsüzce verdiği polis rütbeleriyle teşkilatta huzursuzluğu tırmandığını belittiler.

SIRADA 5 BAŞMÜFETTİŞ VAR
STAR KIBRIS’a konuyla ilgili bilgi veren güvenilir kaynaklar, 5 başmüfettişin rütbesinin alınmasının da gündemde olduğunu söyledi. Yüksek Mahkeme’ye açılan ve görüşülerek karara kalan dava sonucunda, 5 başmüfettişin de rütbesinin Eylül ayı içerisinde geri alınması bekleniyor. Yüksek Mahkeme, kararıyla daha önce de 24 müfettiş muavini, 4 polis müdürü ve 2 müdür muavininin rütbeleri geri alınmıştı.

01/09/2010 07:50
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: KKTC Polis teşkilatındaki terfiler, Mahkeme Rütbeleri söktü
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.