Asya'nın en yaşlı şempanzesi' yaşam mücadelesi veriyor

Limca Rekorlar Kitabı'na 'Asya'nın en yaşlı şempanzesi' olarak giren ve Delhi Hayvanat Bahçesi'nde bulunan 59 yaşındaki Rita, yetkililer tarafından sıvı diyetine sokuldu ve sağlık durumu yakından izleniyor.

ads ads ads ads
28/09/2019

ads
Asya'nın en yaşlı şempanzesi' yaşam mücadelesi veriyor

'Asya'nın en yaşlı şempanzesi' unvanına sahip, 59 yaşındaki dişi şempanze 'Rita'nın sağlık durumunun kötüye gittiği öğrenildi.

Şempanze için özel bir diyet ve ekstra bakım uygulayan yetkililer, 'Rita'nın sağlığının temmuz ayından bu yana kötüye gittiğini belirtti.

Yerel basında çıkan haberlere göre yetkililer, şempanze hakkında şunları söyledi:

"Rita, 27 Temmuz'dan beri pek iyi durumda değil. Yaşı en sonunda onu gafil avlamış görünüyor. Düzgün bir şekilde yemek yemiyor. Etrafta fazla dolaşmıyor. Ona düzenli olarak vitaminlerini, minerallerini, karaciğer toniklerini ve demir takviyesi şurubunu veriyoruz. 27 Temmuz'dan beri meyve suyu, hindistan cevizi suyu, öğütülmüş badem ve cevizli süt diyeti yapıyor."

1960'ta Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da doğan Rita, 1990'da Hindistan'a getirildi ve 'Asya'daki en yaşlı şempanze' olarak Limca Rekorlar Kitabı'na girdi.

Sağlıklı bir şempanze, ortalama olarak yaklaşık 40 yıllık bir ömre sahip olması gerekiyor.

58. doğum günü için Delhi Hayvanat Bahçesi, şempanzeye en sevdiği yiyecekler olan bal ve fındık ve izlemesi için bir televizyon vermişti.

28/09/2019 09:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs, şempanze, rita
MANŞETLER

HK ABSÜRD

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.