Cem Yılmaz'dan NASA'ya: İşim var

2033'te Mars'a gerçekleştirmeyi planladığı ilk insanlı seferi için 'komik' astronotlar aradığını duyuran Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'ne (NASA) yanıt komedyen Cem Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, "İşim var" ifadesini kullandı.

ads ads ads ads
20/02/2019

ads
Cem Yılmaz'dan NASA'ya: İşim var

BBC'nin haberine göre, kurumun komik bir kişinin ekiplerin gergin ortamlara baş etmesini kolaylaştıracağına işaret eden araştırmalara dayanarak dört astronot grubuyla çalışma yürüttüğü açıklandı.
NASA'nın araştırmasına öncülük eden Florida Üniversitesi'nden antropolog Prof. Jeffrey Johnson, "Mars yolculuğu gibi, sınırlı bir alanda uzun bir süre kalmak sinirleri yıpratıyor. Bu nedenle uzay aracında, işlerin normal seyrinde yürümesi için ekibin moralini yüksek tutacak birine ihtiyacınız var" dedi.

Johnson, Antarktika'da dört yıl süren araştırmaları sonunda, "komik, lider, ahbap, hikaye anlatıcı, uzlaştırıcı ve dert ortağı" gibi karakterlerin ekipleri birleştirdiği ve işlerin daha iyi yürümesi sağladığı sonucuna vardığını belirtti.

NASA'nın bu açıklamasına komedyen Cem Yılmaz'dan yanıt geldi. Cem Yılmaz Twitter hesabından söz konusu haberi "İşim var" notu ile paylaştı.

20/02/2019 13:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Cem, Yılmaz’dan, NASA’ya, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.