Çağıner: Kıbrıs Türkünün ortak menfaatlerini ortaya koyduk

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, Ekonomik Örgütler Platformu olarak Ankara’ya gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından kişisel sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

ads ads ads ads
24/02/2021

ads
Çağıner: Kıbrıs Türkünün ortak menfaatlerini ortaya koyduk

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, Ekonomik Örgütler Platformu olarak Ankara’ya gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından kişisel sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Dimağ Çağıner, sırası ile Ankara Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı ziyaret ettiklerini belirterek, ekonomi odaklı ziyaretlerin verimli geçtiğini söyledi.

Türkiye’nin yeni dönemde KKTC’ye birçok alt yapı yatırımı yapacak olmasının kendisini mutlu ettiğini anlatan Çağıner, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile ekibinin Kıbrıs için çok çalıştığını ifade etti.

Çağıner, “Uzun aradan sonra özlediğim anne sevgisini bu sefer bir insan olarak Ankara da hissettim” diye konuştu.

Dimağ Çağıner’in paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Dün Ekonomik Örgütler Platformu olarak Sayın TC Cumhurbaşkan yardımcımızın davetlisi olarak Ankara’da bir dizi toplantı yaptık. Sırası ile Ankara Ticaret Odası ve TOBB ile toplantılar yaptık. Kıbrıs a ve Kıbrıslı Türk’e olan kalpten gelen sevgiyi hissetmenin mutluluğunu yaşıyorum. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay başkanlığında ve dört kişilik ekibi ile dört saat süren toplantı yaptık. Pandemi ve sonrası ile ilgili görüşlerimizi karşılıklı ortaya koyduk. Gözlemim; toplantı nasıl yapılırı öğrendik kesinlikle hiç kimse telefonuna bakmadı Sayın Cumhurbaşkan Yardımcısı dahil kesinlikle kimse toplantıyı bölmedi; kimse sırasını bozmadan konuşmadı ve sonuç çok verimli geçen bir toplantı oldu. Herkesin özgür düşüncesini söyleyebilecek bir samimiyet içerisinde geçmesi ise verimli toplantının da daha da verimli olmasını sağladı. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve ekibi Kıbrıs için çok çalışıyor ve kafa yoruyor ama bu gönülden çalışma bizim Kıbrıs da bir kısım insanın görmek istediği şekilde kesinlikle değil; daha iyisine layık ve daha iyisine sahip olmalı Kıbrıslı Türkler görüşü çok net hakim Külliye de. Bir kere Türkiye yeni dönemde Kıbrıs a bir çok alt yapı yatırımı yapacak olması çok mutluluk verici. Bu yatırımlarda yapılırkende KKTC ekonomisine destek olunması için ayrıca çalışılıyor. Özetle uzun zaman sonrasında KKTC deki kısır döngü verimsiz kurultay, meclis başkanlığı ve erken seçim adı altında iç hesaplaşmadan başka işe yaramayan tartışmalardan uzak sadece Kıbrıs Türkü sevgisi ve KKTC ekonomisi odaklı samimi ve üretken insanlarla dolu bir gün geçirdik. Uzun aradan sonra kendimi işe yarar hissettim uzun aradan sonra özlediğim anne sevgisini bu sefer bir insan olarak Ankara da hissettim. Son olarak bu çalışmada dört birlik başkanının kendi sektörü merkezde zihniyetinden uzak; merkezde Kıbrıs Türk halkının ortak menfaatleri olan bir çalışmaya emek koymaları ayrıca da çok anlamlıydı”.

24/02/2021 09:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: dimağ çağıner
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.