Çağıner: Otellerde gerekli tedbirlerin alınması için çalışıyoruz

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, katıldığı bir televizyon programında korona virüs sürecinde turizmin yaşadıklarını değerlendirdi

ads ads ads ads
18/05/2020

ads
Çağıner: Otellerde gerekli tedbirlerin alınması için çalışıyoruz

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, Kıbrıs Genç TV’de, bir programa katılarak, korona virüs sürecinin turizme etkilerini değerlendirdi.

14 Mart tarihi ile otellerin kapatıldığına dikkat çeken Çağıner, turizm sektörünün çok ciddi bir sıkıntı içerisinde olduğunu vurguladı.

Otelcilerin bu süreçte devlete gereken tüm desteği verdiğini kaydeden Çağıner, otelcilerin devlete sahip çıkma bilinci ile hareket ettiğini söyledi.

Covid-19 virüsünün aşı çıkmadan yenilemeyeceğinin bilindiğini ifade eden Dimağ Çağıner, KKTC’nin tercih olarak değil zorunlu olarak açılacağını söyledi.

Sağlık alt yapısının çıkması muhtemel sorunlara karşı hazırlıklı olması gerektiğinin altını çizen Çağıner, “temel konu budur” dedi.

Otelciler Birliği’nin kurduğu komiteden söz eden Dimağ Çağıner, dünyadaki gelişmeleri incelediklerini 5-6 önemli nokta ile bulaşmanın önlenebileceğini söyledi.

1 Haziran’da iç turizmin başlayacağını anımsatan Çağıner, Otelciler Birliği’ne kayıtlı 26 otelin açılmak istediğini beyan ettiğini aktardı.

Varoluş mücadelesinden geçildiğini ve bunun bu şekilde görülmesi gerektiğini anlatan Çağıner, sakin olup herkesin akıllı olması gerektiğini ekledi.        

 

18/05/2020 23:25
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, Dimağ Çağıner, kıbrıs turizim, kıbrıs korona virüs, turizm, haberkibris,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.