Çalışma Bakanlığı'ndan Basın Sektörü İçin Yeni Proje

ads ads ads ads
11/07/2018

ads
Çalışma Bakanlığı'ndan Basın Sektörü İçin Yeni Proje

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, “Basın Sektöründe Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi Projesi”hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kıbrıs Türk Gazeticlerbirliği, Basın Emekçileri Sendikası ve basın sektörünün katılım gösterdiği toplantıda Bakan Çeler yerel işgücü istihdamının desteklenmesi projesi tüzüğünün Bakanlar Kurulu’ndan geçtiğini ifade ederek, tüzük ile sağlanacak teşviklerle hem işverenin hem de çalışanın kazanım elde edeceğini ifade etti.

Yerel işgücünün artırılması hedefinde olduklarını ifade eden Bakan Çeler , projeden basın sektöründe faaliyet gösteren ve basın kartına sahip en az 3 çalışanı olan gazeteler dergiler, radyo –televizyon kanalları, haber ajansları ve üniversitelerin iletişim fakültelerinde öğrenim gören KKTC yurttaşı öğrencilerin yararlanabileceğini kaydetti.

Çeler, toplu iş sözleşmesi bulunan işverenlerin istihdam ettiği her çalışan için istihdamı yapan işverene, Sosyal Sigorta /Sosyal Güvenlik yatırımlarının tamamı ile İhtiyat Sandığı prime depozitlerinin tamamının başvuru tarihinden iibaren 36 ay süreyle iade edileceğini ifade etti.

Çeler stajyer statüsünde çalışanlara ise, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İsthdam Destek Merkezi tarafından yürürlükte olan asgari ücretin yüzde 60’ı oranında ücret desteği verileceğini de kaydetti

Çeler, konuşmasında tüm basın emekçilerinin 11 Temmuz Basın gününü de kutladı.

11/07/2018 15:43
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: çalışma bakanlığı, basın, proje
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.