Çalışma hayatıyla ilgili sorunlara çözüm üretecek yol haritası belirlenecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Danışma Meclisi toplandı.

ads ads ads ads
12/06/2012
TAK

ads
Çalışma hayatıyla ilgili sorunlara çözüm üretecek yol haritası belirlenecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Danışma Meclisi toplandı.

Farklı kamu kurum, sivil toplum örgütü ve üniversite temsilcilerinden oluşan meclis toplantısında, çalışma hayatıyla ilgili sorunlara çözüm üretilecek ve yol haritası çizilecek.

Toplantı saat 10:30’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi’nin başkanlığında toplanan danışma meclisi, katılımcıları gündemdeki konularla ilgili görüş ve önerilerini sunacak, fikir alış verişinde bulunacak.

TOPLANTI GÜNDEMİ

Toplantı gündeminde “Teşvik Prim Sistemi Fonu çerçevesinde, günümüze kadar uygulanan istihdam teşvik politikalarının değerlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik önerilerin sunulması”, “Yabancıların Çalışma İzinleri Yasa ve Tüzüğü’nün işgücü piyasası üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesi ve değişiklik önerilerinin görüşülmesi”; “işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu ara teknik eleman yetiştirilmesi” konuları bulunuyor.

ÜNVERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, toplantının başında yaptığı konuşmada, çalışma hayatının disiplin altına alınmasının ve sosyal güvenlik konularında çalışanlara hak ettikleri menfaatleri vermenin bakanlığının en önemli görevlerinden biri olduğunu söyledi. İlgili sivil toplum örgütü ve kurum kuruluşlarla bu konuşlarla diyalog içinde olmak ve fikir alış verişinde bulunmak için bugün toplandıklarını ifade eden Ünverdi, katılımcılara teşekkür etti.

KKTC’deki çalışma hayatının ihtiyaçlarını tespit ederek çözüm üretmek ve bir yol haritası çizmek istediklerini kaydeden Ünverdi, yabancıların çalışma izinleriyle ilgili konularda bir çok çalışma yaptıklarını ancak geçen süreçte yeni ihtiyaçlar ortaya çıktığını, bazı sıkıntılar yaşandığını, bunları paylaşıp çözüm üretmek gerektiğini söyledi.

Ünverdi katılımcıların toplantıda kurumlarının sorunlarını aktarmalarını istedi ve en uygun çözümü üreterek yasal mevzuatı uygulayacaklarını belirtti.

12/06/2012 14:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Çalışma hayatıyla ilgili sorunlara çözüm üretecek yol haritası belirlenecek, Şerife Ünverdi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.