Çaluda: Derinya ve Aplıç kapıları eş zamanlı açılmalı

ads ads ads ads
26/04/2018

ads
Çaluda: Derinya ve Aplıç kapıları eş zamanlı açılmalı

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda, Derinya ve  Aplıç sınır kapılarının  eş zamanlı açılması gerektiği görüşünü belirtti.

Çaluda yaptığı yazılı açıklamada, UBP  olarak gereken koşulların yerine gelmesi durumunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Güney Kıbrıs arasında sınır kapılarının açılmasını öteden beri desteklediklerini, Derinya ve Aplıç kapılarının açılması ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydetti.

Çaluda, Derinya kapısının temmuzda, Aplıç kapısının ise eylül ayında açılacağına ilişkin açıklamalara değinerek, iki farklı tarih açıklanmasının  Lefke halkı arasında Derinya kapısının açılacağı ancak Rumların henüz hiçbir şey yapmaması nedeniyle Aplıç kapsının eylül ayında da açılmasının  gerçekleşmeyeceği endişesini yarattığını ifade etti.

Halkın   talep ve endişelerinin  dikkate alınması gerektiğini belirten Çaluda, “ Halkımız,  Rum tarafı eğer Aplıç kapısını açmazsa Yeşilırmak kapısının kapatılmasında kararlıdır ve bizler halkımızın bu tepkisini haklı buluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümeti halkımızın taleplerini ve kararlılığını dikkate almaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

26/04/2018 15:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: çaluda, derinya, aplıç
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.