Çanakkale Merkez Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Gazimağusa Belediyesi’ne Ziyaret

ads ads ads ads
09/05/2019

ads
Çanakkale Merkez Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Gazimağusa Belediyesi’ne Ziyaret

Gazimağusa’daki Çanakkale Ortaokulu’nun Türkiye’deki kardeş okulu olan Çanakkale Merkez Cumhuriyet Ortaokulu’ndan bir heyet bugün Gazimağusa Belediyesi’ni ziyaret etti. 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Çanakkale Ortaokulu’nun davetlisi olarak ülkeye gelen Çanakkale Merkez Cumhuriyet Ortaokulu’ndan 4 öğretmen ve 10 öğrenciden oluşan heyeti kabul etti. 

Gazimağusa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Gazimağusa Belediye Başkanı Başkan Arter konuşmasında, Çanakkale ile geçmişten gelen bağları olduğu için Çanakkale kelimesini duyduğu anda heyecanlandığını ifade ederek, Gazimağusa’da Çanakkale Ortaokulu’nun yanında, Çanakkale Mahallesi, Çanakkale Şehitliği, Çanakkale Spor Kulübü’nün olduğunu söyledi.

Arter, Çanakkale Belediyesi ile kardeş şehir olmak için protokollerin hazırlandığını, meclisten geçtiğini ve önümüzdeki birkaç ay içinde tören yapılarak imzaları atacaklarını belirtti.

Ziyaretin sonunda, Başkan İsmail Arter öğretmenlere ve çocuklara Kıbrıs’la ilgili kitaplar hediye ederken, konuk öğretmenler ise Başkan Arter’e el yapımı seramik tabak takdim etti.

09/05/2019 17:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Çanakkale Merkez Cumhuriyet Ortaokulu, Gazimağusa Belediyesi, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.