Canaltay: Vakfın temeli “Mağusa”

Antik Mağusa Vakfı sosyal sorumluluk projelerini sürdürmeye devam ediyor

ads ads ads ads
20/04/2019

ads
Canaltay: Vakfın temeli “Mağusa”

Antik Mağusa Vakfı, Mağusa’nın gelişmesi ve markalaşması için yaptığı bir çok çalışma yanında Mağusa bölgesine yönelik sosyal sorumluluk projelerini de sürdürmektedir. Bu kapsamda 17 Nisan 2019, Çarşamba günü Mağusa Gelişim Akademisi’nde “Teknoloji ve Çocuk Hakları” konulu bir seminer düzenleyerek aile ve öğretmenler bilgilendirildi.Seminer Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihan Koran tarafından verildi.

Antik Mağusa Vakfı Başkanı Resmiye Canaltay seminer açılışında yaptığı konuşmada, vakfın temelinin “Mağusa” olduğunu , bölgenin turizmde markalaşması, tarihi dokusunun korunması gibi konularda yaptıkları çalışmaların yanısıra çeşitli yardım çalışmaları ve farkındalık seminerleri ile Mağusa’da yaşayan halkın da güncel bilgileri edinmesi yönünde çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Nisan ayını çocuklara, Mayıs ayını gençlere ayırdıklarını kaydeden Vakıf Başkanı Canaltay, Yrd. Doç. Dr. Nihan Koran’a seminere koyduğu değerli katkı nedeniyle teşekkürlerini iletti. Açılış konuşmasının ardından Yrd. Doç. Dr. Nihan Koran “Teknoloji ve Çocuk Hakları” konusunda sunumunu yaparak gelişen dünyada çocuklar için zararsız bir şekilde teknoloji okur yazarlığı kazandırmanın önemini, ailelerin bu konuda yapması gerekenleri, ve teknolojinin zararlarından çocuklarımızın nasıl korunabileceği ile ilgili bilgiler verdi .

Katılımcıların sorularının cevaplanması, plaket takdimi ve katılım belgesi sunulması ile son bulan seminer, katılımcılar tarafından çok faydalı bir etkinlik olarak değerlendirildi.

20/04/2019 13:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Antik Mağusa Vakfı, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.