Canbulat Özgürlük Ortaokulu’nda Eylem Yapıldı!

ads ads ads ads
19/12/2013
TAK

ads
Canbulat Özgürlük Ortaokulu’nda Eylem Yapıldı!

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Gazimağusa Canbulat Özgürlük Ortaokulu’ndaki “ısınma” sorununa dikkat çekmek amacıyla bu okulda eylem yaptı.

Sendika, okulun bahçesinde “Devlet Okullarını ve Çocuklarımızı Sahipsiz Bırakmayacağız” yazılı pankart açarken, öğrenciler de eyleme katılarak, sınıflarda polar ve battaniyelere sarıldılar. Tahtaya ve kağıtlara üşüdüklerini belirten cümleler yazdılar.

Diğer yandan sendika ile okul aile birliği yetkilileri yaptıkları açıklamalarda, eylemin yapılacağının açıklandığı geçen Salı günü Milli Eğitim Bakanlığı’nın okula 24 adet tek çubuklu elektrik sobası gönderdiğini, ancak bu sobaların ısıtmada yeterli olmadığını, ayrıca yaz aylarının da düşünülmesi gerektiğini vurguladılar.

Yetkililer, sıcak yaz aylarında bu kez aşırı sıcaklar nedeniyle soru yaşanacağını hatırlatarak klima talebinde bulundular.

GÖKÇEBEL

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel eylem sırasında yaptığı açıklamada, devlet okullarına sahip çıkacakları yönünde yaptıkları açıklamalara değinerek, bunu gerçekleştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
Gökçebel, okullardaki sorunların çözümsüzlüğünü yaşayan öğretmenlerin buna karşın çocuklara en iyi eğitimi vermek için çaba gösterdiklerini ifade ederek, öğretmenlerin sesine kulak verilmediğini söyledi.

Gökçebel, bugünkü eylemlerinin sembolik olmasına karşın aslında bütün okullardaki sorunların bir ifadesi olduğunu, eylem nedeniyle de ders kesintisi yapılmadığını belirtti.

Gökçebel, okullardaki öğretmen, hademe ve altyapı eksikliklerinin Haziran ayında Bakanlığa bildirilmesine rağmen hala daha okullarda eksiklikler bulunduğuna işaret etti.

Sorunun bütçe sorunu olmadığını, devlet okullarına ilginin artırılması sorunu olduğunu söyleyen Gökçebel, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin artırıldığının söylendiğini ancak okullara tek kuruş bütçe ayrılmadığını savundu.

Gökçebel, okul aile birlikleri ile okul idarelerinin okulların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla para bulmak için dilendiklerini söyledi.

Canbulat Özgürlük Ortaokulu’nda eylem kararı aldıkları gün Bakanlığın soba gönderdiğini ancak bu sobaların da ısıtmada yetersiz olduğunu söyleyen Gökçebel, eğitimden tasarruf edilerek devlet okullarına sahip çıkılamayacağını vurguladı.

ÖZKARAMAN

KTOEÖS Eğitim Sekreteri Zühre Özkaraman da, 1979 yılına kadar çok donanımlı olan okulun bugünkü haliyle çağdışına itildiğini söyledi.

Okuldaki en ciddi fiziki sorunlardan birinin ısınma olduğunu ifade eden Özkaraman, Bakanlığın gönderdiği sobaların yeterince ısıtmadığını kaydetti.

Özkaraman, “özel okullara karşı cömert olan Bakanlığın, kendi okullarını sahipsiz bırakmasının düşündürücü” olduğunu ifade etti.

Özkaraman, Bakanlıktan bir an önce sorunların çözümü için harekete geçmesini beklediklerini söyledi.

GÜNEŞLİER

Canbulat Özgürlük Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ali Güneşlier de, okulun bir çok fiziki ihtiyacı olduğunu söyledi.

Güneşlier, Bakanlığın gönderdiği sobaların yeterli olmadığını kaydetti.

DEBEŞ

Okul Müdiresi Gülyüz Debeş de, sendikaların eylem yapmasının demokratik hakları olduğunu belirtti.

Deebeş, eylem yapacaklarını kendisine bildirmedikleri için de KTOEÖS yetkililerini eleştirdi.

Okulda klimanın acil ihtiyaç olduğunu söyleyen Deebeş, sobaların soğuğu kırmakla birlikte ısıtmadığını ifade etti.

Okulun 1974’ten kalma olduğunu söyleyen Debeş, bölgedeki bir çok ilk ve orta dereceli okulun kullandığı spor salonu ile atletizm sahasının gözden geçirilmesi gerektiğini de ifade etti.

Deebeş, Milli Eğitim Bakanı’nın kendisini arayarak bilgi aldığını ve en yakın zamanda okulu ziyaret edeceğini bildirdiğini kaydetti.

19/12/2013 14:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Canbulat Özgürlük Ortaokulu, eylem, eylemCanbulat Özgürlük Ortaokulu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.