Captain Pike için yeni bir dizi ortaya çıktı

Star Trek Strange New Worlds dizisinin çekimlerine başladığını duyuran CBS, böylece 50 yıl sonra, Star Trek dizisinin önemli karakterlerinden Captain Pike’ın öyküsüne odaklanmış olacak

ads ads ads ads
19/05/2020

ads
Captain Pike için yeni bir dizi ortaya çıktı

Star Trek filmlerinin bilinen karakterleri, Captain Kirk, Spock, Number One ve uzay gemisi Atılgan’ın öyküsünde, pek odaklanılmamış bir karakter daha var: Captain Pike. Pike’a Discovery’nin ikinci sezonunda büyük bir rol verilmişti.

Captain Pike, Uzay gemisi Atılgan’ın (Enterprise), Kirk’ten önceki ilk kaptanı olarak biliniyor. Ancak bir savaş sırasında hasar alan Atılgan’da yüzü yanıyor ve ağır yaralanarak görevden ayrılınca, Atılgan’a Captain Kirk komuta ediyor.

Aslında Star Trek film ve dizileri ilk çekildiği dönemde Captain Pike rolünü oynayan oyuncunun çok beğenilmemesi üzere stüdyo karakteri değiştirmek kararı almıştı. Bunun üzerine yazılan senaryo ile Pike da öyküden çıkarıldı.

Pike şimdi Discovery dizisi ile geri döndü ve Pike için yazılan öykü çok beğenildi. Karakteri canlandıran Anson Mount da çok başarılı bulundu ve Captain Pike karakteri için bir spinoff kararı alındı.

Yeni dizide, uzay gemisi Atılgan’ın Captain Kirk’ten önceki döneminde, Vulcan ırkı ile ilk karşılaşma ve uzay yolculuğunun yeni keşfedildiği dönemi seyredeceğiz. Kahramanlarımız insanoğlunun ilk kez göreceği güneş sistemlerini ziyaret edecek. Buralarda yeni medeniyetlerle karşılaşacak ve maceralar yaşayacak.

Yeni dizinin yayın tarihi belli değil ancak öykünü “bilimsel keşiflere dayalı” orijinal Star Trek öyküsüne en yakın öykü olacağı düşünülüyor.

19/05/2020 10:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: STAR TREK, CAPTAN PİKE,
MANŞETLER

HK SİNEMA

© 2019 Digihaber Portal Services Ltd. Haber Kıbrıs.