“Çavuşoğlu hidrokarbon fonu önerisini reddetti” iddiası...

ads ads ads ads
19/05/2019

ads
“Çavuşoğlu hidrokarbon fonu önerisini reddetti” iddiası...

Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB) bulunan ve ilk sondajı 2011 yılında gerçekleştirilen “Afrodit” isimli doğal gaz yatağında ortaklığı bulunan şirketler ile Rum hükümeti arasında, ticari payın paylaşılması konusunda anlaşmaya varıldığı, anlaşmanın ayrıntılarının ise önümüzdeki günlerde açıklanmasının beklendiği vurgulandı.

Kathimerini gazetesi konuya ilişkin haberinde, Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in, Afrodit yatağında faaliyet gösteren Noble Enerhy, Shell ve Delek şirketleriyle yürütülen müzakerelerde anlaşmaya varıldığını açıklamasının ardından, ayrıntıların beklendiğini yazdı.

Gazete, anlaşmaya ilişkin bazı hukuki unsurların halledilmesi sonrasında anlaşmanın ayrıntılarının duyurulacağını, Rum hükümetinin payının ise yüzde 50’nin altına düşmesinin beklenmediğini belirtirken, buradan çıkacak doğal gazın Mısır’a gitmesinin ise büyük olasılık olduğunu aktardı.

Fileleftheros gazetesi ise, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunan mevkidaşı Yorgos Katrugalos arasında geçtiğimiz Perşembe günü Helsinki’de gerçekleşen görüşmede Çavuşoğlu’nun doğal gaz konusunda en ufak bir geri adım atmadığını yazdı.

Haberde, Katrugalos’un Çavuşoğlu’na, Kıbrıs Rum tarafının önerisi olan Hidrokarbon Fonu kurulması önerisini ilettiği, Çavuşoğlu’nun ise bu öneriyi kesin bir dille reddettiği öne sürüldü.

19/05/2019 14:17
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: “Çavuşoğlu hidrokarbon fonu önerisini reddetti” iddiası..., haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.