Çavuşoğlu: Türkiye eşit bir ortak olarak görülmeli

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’yi eşit bir ortak olarak görmeyi herkesin öğrenmesi gerektiğini söyledi.

ads ads ads ads
18/02/2018

ads
Çavuşoğlu: Türkiye eşit bir ortak olarak görülmeli

Çavuşoğlu, Münih’te devam eden 54. Uluslararası Güvenlik Konferansı kapsamında “Körfez’in Genişlemesi” konulu tartışma platformuna katıldı.

Panelin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, Türkiye’yi eşit bir ortak olarak görmeyi herkesin öğrenmesi gerektiğini belirterek “Türkiye tehditlere veya baskılara boyun eğen bir ülke değildir” diye konuştu.

Batı’da yaşanan Türkiye ve İslam karşıtlığı gibi eğilimlerin tersine çevrilmesi gerektiğine işaret eden Çavuşoğlu, ”Türkiye ile herkes nasıl yaklaşacağını, nasıl konuşacağını öğrenirse o zaman ilişkilerimiz daha sağlıklı zeminde gider”dedi.
Çavuşoğlu, Suriye’de BeşşarEsed rejimine bağlı SANA haber ajansının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Özgür Suriye Ordusu ile başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nı karalamak için Afrin’inMezyene köyünde 6 kişinin zehirli gazdan etkilenerek tedavi altına alındığı yönündeki iddialarıyla ilgili de konuştu.

Suriye’de Türkiye’nin kimyasal silah kullandığı iddialarını “saçma sapan bir şey” olarak tanımlayan Çavuşoğlu, bazı basında yer alan iddiaların Münih’te ciddiye bile alınmadığını ve hiç gündeme gelmediğini vurguladı.

18/02/2018 20:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Mevlüt Çavuşoğlu, türkiye
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.