Çavuşoğlu'ndan Rum tarafına 'sondaj' uyarısı

ads ads ads ads
05/02/2018

ads
Çavuşoğlu'ndan Rum tarafına 'sondaj' uyarısı

Çavuşoğlu, Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’in Yunanistan ile Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) sınırlarının belirlenmesi için çalışmalar yaptıklarına ilişkin sözlerine tepki göstererek, “Yunanistan ile Kıbrıs adası arasında deniz sınırı yoktur. Bu aşırı ve gerçekçi olmayan talepler, uluslararası hukuk ilkelerine aykırıdır” dedi.

KITA SAHANLIĞI

Hiçbir yabancı ülkenin ya da firmanın Türkiye’nin kıta sahanlığı içinde yasadışı hiçbir bilimsel araştırma yapamayacağını vurgulayan Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz’de deniz sınırları konusunun, sadece bölgedeki tüm devletlerin anlaşması halinde halledilebileceğini belirtti. Rumların tek taraflı ilan ettikleri MEB’in 6. parselindeki sondaj çalışmalarına da dikkat çeken Çavuşoğlu “Bu bölgenin bir bölümü Türk kıta sahanlığı içindedir. Kıta sahanlığımızda yasadışı herhangi bir arama ya da sondaj çalışmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

DARBECİ ASKERLER

Mevlüt Çavuşoğlu demecinde, 15 Temmuz darbe girişiminden 1 gün sonra askeri bir helikopterle Dedeağaç (Aleksandrupolis) şehrine kaçan ve Yunanistan Yüksek Mahkemesi’nin Türkiye’ye iade edilmemelerini kararlaştırdığı 8 FETÖ’cü asker konusunda da şunları söyledi: “Yüksek Mahkeme’nin kararı Uluslararası hukuk ilke ve örnekleri ile bağdaşmıyor. Bu karar, suçluları cezasız bırakmaktadır ve kurbanların da haklarını ihlal etmektedir. Yunan dostlarımızın yardımı ile darbecileri Türk adaletinin huzuruna çıkarma yollarını aramaya devam edeceğiz.”

05/02/2018 10:20
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: gazetehaberleri, çavuşoğlu, yunanistan
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.