Yücel Erol ile ilgili cinayet davası bugün karara bağlandı

Sanıklardan Hasan Nur, daha önce hiç silah kullanmaması ve başka suçlara adı karışmaması nedeniyle 25 yıl ceza alırken, Mustafa Çavga ile Emin Özbeyit’in 30’ar yıl hapsine karar verildi.

ads ads ads ads
31/08/2010
TAK

ads
Yücel Erol ile ilgili cinayet davası bugün karara bağlandı

Yaklaşık 1.5 yıl önce Lapta yakınlarında aracı içerisinde ölü bulunan Yücel Erol ile ilgili cinayet davası bugün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, 3 sanığa taammüden adam öldürme suçundan toplam 85 yıl hapis cezası verdi.

Sanıklardan Hasan Nur, daha önce hiç silah kullanmaması ve başka suçlara adı karışmaması nedeniyle 25 yıl ceza alırken, Mustafa Çavga ile Emin Özbeyit’in 30’ar yıl hapsine karar verildi.

Ahmet Kalkan başkanlığında kıdemli Yargıç Gülen Özkamil ve Yargıç Fatma Şenol’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, Yücel Erol davasının kararını okudu.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı mahkemeye sanıkların aileleri ile Yücel Erol’un ailesi de katıldı.

Mahkeme sırasında Yücel Erol’un ailesi mahkeme binası önüne sanıkların isimlerinin yer aldığı pankart açarken, zaman zaman gergin anlar da yaşandı.

Sanık Emin Özbeyit’in avukatı Mustafa Asena, müvekkilinin mahkemeye yardımcı olacak deliller verdiğini, mahkeme sırasında saygılı tutum ve davranışlar sergilediğini, ayrıca suçundan pişmanlık duyduğunu ve özür dilediğini belirterek, cezanın bunlar gözetilerek hafifletilmesini istedi.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Kalkan da, sanıkların işlediği taammüden adam öldürme suçunun çok ağır bir suç olduğunu ve ceza yasasında yapılan değişiklikle sanıklara müebbet hapis cezası verilebileceğini, mahkemenin böyle bir yetkisinin bulunduğunu kaydetti.

Kalkan, suçun olgusu ve suçun işlenişi bakımında sanıklar lehinde hafifletilecek bir sebep bulunmadığına dikkat çekti ve “Hiç kimse, sebebi ne olursa olsun birinin hayatına son veremez” dedi.

Örnek olması için bu tür suçlara uzun süreli hapis cezaları verildiğini ifade eden Kalkan, kamu menfaati ve suçun işleniş şekli düşünülerek karar alındığını söyledi.

Kalkan, sanık Hasan Nur’un cinayete dahil edilerek suç işlediğini ve daha önce silah kullanmadığını, herhangi bir cinayete adı karışmadığını, bu nedenle diğer sanıklardan daha az ceza aldığını söyledi.

Kalkan, sanıkların suçu planlayarak işledikleri dikkate alınarak Mustafa Çavga ve Emin Özbeyit’e 30’ar yıl, Hasan Nur’a da 25 yıl hapis cezası verildiğini ilan etti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Kalkan, Akmandor ve Yücel Erol cinayetlerinin, “toplumun ciddi karanlık işler içinde bulunduğunun göstergesi” olduğunu da belirterek, güvenlik birimlerini göreve çağırdı.

Ülkede büyük yankı uyandıran Yücel Erol cinayeti, 12 Mayıs 2009 tarihinde işlenmişti.

31/08/2010 21:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Yücel Erol ile ilgili cinayet davası bugün karara bağlandı, Sanıklardan Hasan Nur, daha önce hiç silah kullanmaması ve başka suçlara adı karışmaması nedeniyle 25 yıl ceza alırken, Mustafa Çavga ile Emin Özbeyit’in 30’ar yıl hapsine karar verildi., Emin Özbeyit, Yücel Erol, Mustafa Çavga, Hasan Nur
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.