Cenazeye deyip firar etti

İngiltere’de işlediği cinayetlerin cezasını Türkiye’de çekerken 2015 babasının cezaevinden firar ederek KKTC’ye kaçan Yılmaz Gümüş aleyhindeki soruşturma genişletildi

ads ads ads ads
05/05/2018

ads
Cenazeye deyip firar etti

Devrim DEMİR

İngiltere’de 2005 yılında üç kişiyi öldürmek suçundan üç kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkûm edilen ve Türkiye’ye iade edildikten sonra cezaevindeyken firar ederek KKTC’ye kaçan Yılmaz Gümüş aleyhindeki soruşturma devam ediyor.

Aleyhinde alınan 2 gün tutukluluk süresi dolan Gümüş, ek tutukluluk talebiyle dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlı aleyhindeki soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 7 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

Havadis zanlı Gümüş’ün 11 yaşında geldiği KKTC’de ailesi ile birlikte Paşaköy’de yaşadığını uzun yıllar vatandaşlık alamayınca İngiltere’ye göç ettiğini tespit etti. İngiltere’de kız arkadaşını kıskanarak kaldığı binayı ateşe veren ve üç kişinin ölümüne sebebiyet vermekten 2005 yılında İngiltere’de üç kez ömür boyu hapse mahkûm edilen Yılmaz Gümüş, Türkiye’ye iadesini isteyerek 2010 yılında iade edildi.

Gümüş, 2015 yılında Türkiye’de hapis cezasını çektiği ceza evinden babasının cenazesi için izinli çıktığı sırada firar ederek,  plakası ve kime ait olduğu bilinmeyen TIR dorsesinde KKTC’ye kaçtı.

Soruşturma devam ediyor

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Özmüezzin, zanlı Yılmaz Gümüş’ün “KKTC’ye kanunsuz giriş yapmak” suçundan tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Mustafa Özmüezzin, zanlı Yılmaz Gümüş’ün 2015 yılı içerisinde plakası ve sürücüsü tespit edilemeyen bir TIR ile Girne Turizm Limanı’ndan KKTC’ye gizlice giriş yaptığını söyledi.

Özmüezzin, zanlının tasarrufunda İbrahim Ahmet Güney isimli bir Güney Kıbrıs kimliği tespit edildiğini kaydetti.

Kimlik araştırılıyor

Özmüezzin, Gümüş’ün tasarrufunda bulunan kimliğin ne amaçlı kullanılıp kullanılmadığını giriş çıkış yapılıp yapılmadığının araştırılması gerektiğine değinerek 7 gün daha tutukluluk talebinde bulundu.

05/05/2018 09:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Yılmaz Gümüş, Cenaze, firar, İngiltere, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.