Chedjou'nun saçındaki sarı çizginin sırrı

ads ads ads ads
11/05/2015

ads
Chedjou'nun saçındaki sarı çizginin sırrı

Galatasaray'ın Kamerunlu futbolcusu Aurelien Chedjou, saçında bulunan sarı çizginin sırrını da anlattı.

Aurelien Chedjou, sarı-kırmızılı kulübün yayın organı Galatasaray dergisinin Mayıs ayı sayısına verdiği röportajda, Türkiye'deki ilk yılında üstünde büyük bir baskı hissettiğini, ancak bu sezonun başından itibaren güveninin arttığını belirterek, "Lille de büyük bir kulüptü, ama Galatasaray çok büyük bir kulüp. Bu sene şampiyon olacağız, inanıyorum. Şampiyonlar Ligi'nde de çok büyük işler yapacağız" dedi.

Sarı-kırmızılı takımının en golcü beşinci ismi olmasını değerlendiren Kamerunlu futbolcu, "Ben bunu Semih Kaya ve Koray Günter'e de söylüyorum. Bir takımın defans oyuncusunun gol atması ekstradır. Bu kadar gol atmamı daha önce orta saha oynamış olmama bağlıyorum. Aynı zamanda stoper oynadığım için rakip stoperin de ne yapacağını biliyorum. Attığım kafa gollerinde sürekli hareketliyim, ben atamasam bile arkadaşlarıma alan yaratıyorum" diye konuştu.

Chedjou, futbola ilk başladığı yıllarda forvet arkasında görev yaptığını dile getirerek, "Wesley Sneijder'in oynadığı gibi 10 numara pozisyonundayım. Hep forvet arkasında oynadım. İlk defa savunmacı olarak oynadığım takım Lille'dir. O yüzden topu ileri dikmeyi, uzun oynamayı sevmem. Kısa paslarla çıkmayı severim" şeklinde konuştu.

Orta sahadan defans bölgesine geçiş sürecini anlatan sarı-kırmızılı futbolcu, "Lille'deki hocam Rudi Garcia bana "Orta sahada oynarsan benim banko oyuncum olmazsın, ama savunmada oynarsan benim her zaman sahada kalan oyuncum olacaksın" demişti ve ben de her zaman sahada kalmayı tercih ettim. Defansın merkezinde oynamaya başladım. Benim hayalim orta sahada oynamaktı. Burada veya Kamerun Milli Takımı'nda bu şans verilse şu anda dahi kabul ederim. Fakat Galatasaray'ın orta sahasında Selçuk, Melo, Hamit gibi çok iyi oyuncular var. Dolayısıyla benim için öncelik sahada olmak" değerlendirmesinde bulundu.

Chedjou, defansta görev yapmasına rağmen profesyonel kariyerinde bir kırmızı kartının bulunduğunun hatırlatılması üzerine, "Aslında o maçta hakemin kararı yanlıştı. Ben son savunmacı değildim, arkada başka bir oyuncu daha vardı. Ben her maça başladığım zaman, kendime "Bu maçta kart görmeyeceğim" diye telkinde bulunurum. Eğer kart görüyorsam bu taktiktendir veya takım içindir, ama gereksiz yere kart görmek istemem. Takımımı da gereksiz yere kart görerek yalnız bırakmak istemem" ifadelerini kullandı.

"SEMİH, GALATASARAY'IN BİR EFSANESİ OLACAK"

Galatasaray'da aynı bölgede görev yaptıkları Semih Kaya'dan övgüyle bahseden Chedjou, genç defans oyuncusuyla ilgili şunları söyledi:

"Sakatlanmazsa ve her zamanki ciddiyetini korursa Semih, Galatasaray'ın bir efsanesi olacak. Daha 24 yaşında ve Galatasaray'da sürekli oynaması çok önemli bir şey. 24, savunmacı için çok genç bir yaş, bunu unutmamak lazım. Genç bir savunmacıya göre çok çok iyi, tabii ki eksileri de olacak. Maç içinde bazı durumlarda konsantre eksikliği yaşıyor. Ben de Lille'de aynı sorunu yaşıyordum. Aslında her futbolcu konsantrasyonunu en üst seviyede tutmalı... Bana göre bir takım, iki stopere bağlıdır. Bu yüzden stoperlerin konsantre olması çok önemli. İkincisi ise stoperin konuşması gerekir. Semih az konuşuyor. Belki bu karakteri ile alakalı, ama sahada karakteri bırakmalı sahada konuşmalı."

Tecrübeli futbolcu, Fransa'da futbol oynadığı dönemde PSG'nin İsveçli futbolcusu Zlatan Ibrahimovic'e attığı çalımın uzun süre gündemde kalmasıyla ilgili bir soruya, "Rakip futbolcu geldiğinde bazı stoperler topa direkt vurmayı veya sert bir müdahale yapmayı düşünürler. Bunun taraftarı değilim. Ben topla çıkabilirsem, oyun kurabilirsem bu rakibi daha fazla sinirlendirir. Rakibinizin sinirlenmesi de sizin için daha iyidir. O pozisyona geldiğimizde, benim yapacak başka bir şeyim yoktu. Son çare olduğu için denedim ve başarılı da oldum. Bence stoper oyunu oynamayı düşünmeli... Dediğim gibi bazı stoperler oyunun başında rakibe sert girerek, yıldırmak ister. Ben bu tarz bir oyuncu değilim. Ben oynamayı severim" cevabını verdi.

"ŞAMPİYON OLURSAK SAÇIM SARI KIRMIZI OLACAK"

Saçında bulunan sarı çizginin sırrını da anlatan sarı-kırmızılı futbolcu, "Lille'de oynarken maçtan bir gün önce bir arkadaşım geldi. O zaman da saçım ve sakalım vardı. "Eğer yarın maçta gol atarsan benim için bir şey yapmak zorundasın" dedi. "Tamam" dedim ve o maçta golü attım. Saint Etienne'e karşı oynadığımız sezonun ilk hafta maçıydı. Maçtan sonra, "Benim içim saçına sarı çizgi yapmak zorundasın" dedi ve ben de yaptım. O günden bu yana da seve seve yapıyorum. Belki de bana bu şans getirmiş olabilir" şeklinde konuştu.

Aurelien Chedjou, "Galatasaray bu sezon şampiyon olursa bir tane de kırmızı çizgi yapmayı düşünebilir misin?" sorusu üzerine ise "Tamam, kırmızı bir çizgi yapacağım şampiyon olursak ve sarı kırmızı olacak" ifadesini kullandı. (AA) 

11/05/2015 16:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: chedjou, saçı, kırmızı, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.