Ciddi tedbir kapıda…

ads ads ads ads
28/01/2021

ads
Ciddi tedbir kapıda…

Haber Kıbrıs-Özel

Ülkemizde bugün yerel vakalarda salgının başladığı ilk günden bugüne en yüksek vakanın görülmesi Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Haber Kıbrıs Haber Merkezi’nin elde ettiği bilgilere göre Sağlık Bakanlığı yetkilileri arasında ciddi bir telefon trafiği yaşanıyor.

KKTC’de şuan aktif olarak 321 vakaya tedavi uygulanıyor. Mevcut sağlık yapısında az sayıda doktorla mücadele ediliyor.

Elde edilen bilgilere göre Sağlık Üst Kurulu sağlık alt yapısını güçlendirmek için ciddi adımlar atacak. Pandemi nedeniyle hemşirelik sınavlarının yapılamamasından ötürücü ciddi bir sağlık çalışanı eksikliği yaşanıyor.

Geçtiğimiz günlerde emekli sağlık çalışanlarının “göreve hazırız” açıklamasının ardından bakanlığın emekli sağlık çalışanlarını göreve çağıracağı yönünde bilgiler geliyor.

Öte yandan Türkiye’de uygulandığı gibi 4. sınıf Tıp öğrencilerinin de çalışmaya çağrılması tartışılıyor.  

Tam kapanma gündemde…

Ülke genelinde tam kapanma konusunun da gündemde olduğu öğrenildi. Sağlık Bakanlığı yetkililerinin bu gece ve yarın sabah gerçekleştirecekleri toplantıların arından Cuma günü KKTC genelinde tam kapanma uygulanması bekleniyor.

“Tedbirler arttırılacak!”

Haber Kıbrıs’ın Sağlık Bakanlığı yetkililerinden öğrendiği bilgilere göre ülkede devreye sokulan sokağa çıkma yasağının yanı sıra daha radikal önlemlerin de alınması gündemde.

 

 

28/01/2021 00:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kktc korona virürs, kıbrıs korona virüs, korona virüs, kktc, kıbrıs, haberkibris, sağlık bakanlığı, tedbirler, sağlık üst kurulu,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.