Çığ sahnesi internetin gündemine oturdu!

ads ads ads ads
09/06/2019

ads
Çığ sahnesi internetin gündemine oturdu!

Bugünlerde sosyal medyanın gündeminde Ruben Östlund imzalı “Turist” var.

Geçtiğimiz günlerde internette bir video gündem oldu. Videoda yaklaşmakta olan bir çığ sırasında bir aile babasının ailesini hiç umursamadan kendi canını kurtarmaya çalıştığı görülüyordu.

Sosyal medyada baba yerden yere vuruldu ancak aslında buna hiç gerek yoktu çünkü video 2014 yapımı kara komedi filmi “Turist”tendi! İşin aslı kısa süre sonra ortaya çıktı ve film yıllardır elde edemediği popülerliği basit bir yanlış anlaşılma sonucu birkaç günde elde etti. İşte o video:

The Guitar Mongoloid ve Play gibi filmlerle tanınan İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un dördüncü uzun metraj denemesi “Turist”, 2014 yılının en beğenilen yabancı filmlerinde biriydi.

En İyi Yabancı Film dalında BAFTA ve Altın Küre’ye aday gösterilen filmin oyuncu kadrosunda Johannes Kuhnke, Lisa Loven Kongsli, Clara Wettergren, Vincent Wettergren, Kristofer Hivju ve Fanni Metelius gibi isimler yer alıyor.

Komedi ve drama türündeki filmin konusu ise şöyle: Tomas, karısı Ebba ve çocukları Vera ile Harry kış tatili için bir haftalığına Fransız Alplerine giden İsveçli bir ailedir. Lüks bir otele yerleşen aile tatilin ikinci gününde, öğle yemeği yedikleri esnada kontrollü bir çığ vakasıyla karşılaşırlar.

Karlar yemek yedikleri restoranın üzerine doğru inerken Tomas anlık bir refleksle karısını ve çocuklarını ardında bırakıp kaçmaya başlar. Olay sona erip her şey normale döndükten sonra Tomas, Ebba'da yarattığı hayal kırıklığına tanık olur.

Evliliğinin zorlu bir dönemeçte olduğunu fark eden Tomas, aile hiyerarşisindeki yerini tekrar kazanmaya çalışırken trajikomik anlar yaşanacaktır.

09/06/2019 16:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Çığ sahnesi internetin gündemine oturdu!, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.