Cildi kuru olanlar dikkat!

Kuru bir cildiniz var ve nemlendirmek mi istiyorsunuz? Çok fazla yol denediniz yine de sonuç değişmedi mi? İşte kuru cilt yapısına sahip kişiler için nemlendirici önerileri

ads ads ads ads
23/06/2020

ads
Cildi kuru olanlar dikkat!

Aslında birçok kişi cilt yapısına uygun bakım önerilerini buluyor ancak bunları günlük rutinimize eklemiyor ve hemen mucize olmasını bekliyor. Oysa formül basit: Alışkanlıklarınızı değiştirerek bakım önerilerini günlük rutininize eklemek. Bu sayede nemi yüzünüzde hissedeceksiniz.

- Sıcak su, cildinizdeki nemi azaltır ve kuru cilt yapısına sahip kişiler için iyi bir arkadaş değildir. Cildinizin kurumasını engellemek için ılık su kullanarak daha kısa duşlar alın.

- Kuru cilt zaten kırışıklıklara ve yaşlanmaya eğilimli olduğundan, güneş ışınları daha fazla zarara neden olabilir. Bu nedenle, iyi bir güneş koruyucu veya güneş kremi olması cildinizin daha genç görünmesine yardımcı olabilir. Cilt tonunuz ve tipiniz için gereken doğru pH değerini bilmek de çok önemlidir. Herhangi bir güneş koruyucu ürünü kullanmadan önce dermatologdan öneri alın. Sabun kullanımınızı en aza indirin, parfümlü sabunlardan ve alkol içeren ürünlerden uzak durun.

- Cilde zarar vermemek için banyo süngerleri, ovalama fırçaları ve bezleri kullanmayın. Onlardan tamamen vazgeçmek istemiyorsanız, hafif bir dokunuş ile kullandığınızdan emin olun.

- Ellerinizi yıkadıktan ve her banyodan sonra nemlendirici kullanın. Nemlendirici cildinizin içinde bulunan suyu tutmasına yardımcı olur.

- Cildinizi tahriş edebilecek yün ve diğer kumaşları giymekten kaçının.

23/06/2020 15:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kuru Ciltler İçin Nemlendirici Önerileri, haberkibris, kuru cilt,
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.