Cildi yağlandıran 4 bakım hatası!

ads ads ads ads
13/06/2022

ads
Cildi yağlandıran 4 bakım hatası!

Yağlı cilde sahip olanlar, cilt bakımı yaparken cildin sebum üretimini dengede tutmaya çalışır. Yağlı ciltlerin sebum dengesini kontrol altında tutmak için doğru bir bakım rutini belirlemesi gerekir. Ancak yapılan bazı bakım uygulamaları yağlı cildi olduğundan daha fazla yağlandırır. Bu durumda da birçok cilt problemiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Cildi yağlandıran bakım hatalarını sizler için tek tek araştırdık.

Yağlı cilt tipi siyah nokta, akne ve sivilcelere çok fazla meyilli olur. Yağlı cilt tipleri bakım yaparken bazı alışkanlıklardan mutlaka uzak durmalıdır. Çünkü farkında olmadan yaptığınız cilt bakım hataları yağlı cildinizi daha çok yağlandırıyor ve birçok cilt problemini ortaya çıkarıyor.

İşte cildi yağlandıran 4 bakım hatası...

1-ÇOK FAZLA PEELİNG YAPMAK CİLDİ YAĞLANDIRIR

Cildinizdeki ölü derilerden kurtulmak ve hücrelerinizi yenilemek için cildinize peeling yapmanız gerekiyor. Ancak peeling yaparken aşırıya kaçmak cildinizin doğal dokusuna zarar verebiliyor.

Yüz peelingi, fırçalar, yüz temizlik pedleri aşırı kullanıldığında yağlı ciltleri çok daha fazla yağlandırıyor. Ciltte tahrişler ve sivilceler meydana gelebiliyor. Yağlı bir cildiniz varsa ve cildinizi ölü derilerden arındırmak için peeling yapmaya ihtiyaç duyuyorsanız haftada 1 kereden fazla bunu yapmayın.

2-CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ SEÇERKEN DİKKAT!

Yağlı cilt tipine sahip olanlar her bakım ürününü cildinize uygulayamaz. Yağlı ciltler bakım ürünlerini seçerken, cildi kurutmadan fazla yağı emen ürünleri kullanmalıdır.

İster yüz maskesi, ister yüz temizleme jeli olsun eğer cildiniz yağlıysa bunu dengeleyen içeriklere sahip ürünleri tercih etmeniz daha doğru olur. Seçtiğiniz ürünlerin çoğu gözenek temizleyici olmalıdır.

3-ALKOL İÇERİKLİ TONİK KULLANMAK

Cildinizi yağ ve kirden arındırmak için tonik kullanmalısınız. Ancak tonik seçimi yaparken içeriğini mutlaka göz önünde bulundurmanız gerekir.

Yağlı cilt tipine sahip olanlar, ciltlerini anında tazelenmiş hissettirdiği için cilt bakımı rutinlerine alkol bazlı tonerler ve tonikleri dahil edebiliyor. Ancak bu, cildinizin cilt bariyerine, pH dengesine ve mikrobiyomuna zarar verebilir. Bu sebeple tonik seçerken alkolsüz olanları kullanmanız önerilir.

4-NEMLENDİRİCİ KULLANMAMAK

Yağlı cilt tipine sahip olanlar genellikle cildinizi daha çok yağlandıracağı düşüncesiyle nemlendirici kullanmaktan kaçınır. Ancak yağlı ciltlerin nemlendirici kullanmaması doğru değildir.

Nemlendiriciler cildinizin yağ dengesini düzenlemenize yardımcı olur. Cildinizi besle ve dış etkenlere karşı daha güçlü hale getirir. Eğer yağlı bir cildiniz varsa cildinizi yağlandırmayan su bazlı içerikli nemlendiricileri tercih edebilirsiniz.

13/06/2022 21:10
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Cildi yağlandıran 4 bakım hatası!
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.