Çin uzay çalışmalarını yeni bir aşamaya taşıyor

Çin’in bir dağın üzerine kurduğu yarım kilometre çapındaki dev çanak anteni yeni bir bilimsel çalışmaya başlıyor

ads ads ads ads
03/06/2020

ads
Çin uzay çalışmalarını yeni bir aşamaya taşıyor

Çin uzaylı sinyallerini artık FAST isimli dev antenle aramaya başlayacak. Bu dev anten, dünyaya uzaydan gelen sinyalleri dinleyerek uzaylılardan gelmesi muhtemel radyo dalgalarını tespit etmeye çalışacak.

Elbette, bilim insanları, uzak galaksilerdeki uzaylıların dünyaya sinyal gönderdiklerini düşünmüyor. Ancak galaksideki bir medeniyetten yayılacak yapay radyo dalgalarının eninde sonunda dünyaya da çarpacağı beklentisiyle, bu antenlerle durmaksızın uzayı dinliyorlar.

Teleskobun yöneticisi bilim insanı, Ocak’ta devreye giren teleskobun, Çin’in diğer uzay keşif çalışmaları için kullanılmasına karşı çıkıyordu. Bu çalışmalar nedeniyle, çok hassas ayarlar isteyen “uzaylı dinleme” çalışmalarının hasar aldığını dile getiriyordu. Çin bürokratları artık bu şikayetlere kulak vermiş olacaklar ki, teleskobun ana görevi, uzaylı keşfetmek olarak güncellendi.
Yani Çin de, ABD ve Avrupa gibi, artık uzayın derinliklerinde uzaylıları aramaya odaklanmaya başladı.

Bilim insanları, bu tür radyo teleskoplarında, uzak yıldızlardan gelen “şüphe uyandırıcı” sinyallerle kaşılaşabiliyorlar ancak tekrarlanmayan ve devamı gelmeyen bu sinyallerin yıldızlardaki patlamalardan, manyetik değişimlerden kaynaklandığı anlaşılıyor. Gerçekten bir uzaylı sinyali bulmak içinse, doğal görünmeyen sinyalin ikna edici şekilde, çok kez tekrarlanması gerekiyor.

Peki sizce, bilim insanları yakında “uzaylı” bulabilir mi yoksa Çin’in aniden uzaylılara dönen bu ilgisi, Koronavirüs komplo teorisyenlerinin savunduğu, virüsten sonra uzaylılar gelecek iddiasına yönelik bir hazırlık olabilir mi? Çin’in, dünyada devasa bir kriz yaşanırken, önemli bir bilimsel fonunu uzaylılara ayırması, garip değil mi?

Siz uzaylılar hakkında ne düşünüyorsunuz? Onlar aramızda mı, bizimle iletişim kuruyorlar mı, insanlardan saklanıyor mu, yoksa sadece hayal ürünü öyküler mi?

 

03/06/2020 11:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: çin uzay araştırmaları,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.