Çin ve Meksika’dan Türkiye’ye yardım ekipleri yola çıktı

Çin ve Meksika, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından afet kurtarma çalışmalarına destek için yardım ekiplerini Türkiye'ye gönderdi.

ads ads ads ads
07/02/2023

ads
Çin ve Meksika’dan Türkiye’ye yardım ekipleri yola çıktı

Çin ve Meksika, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından afet kurtarma çalışmalarına destek için yardım ekiplerini Türkiye'ye gönderdi.

Global Times'ın haberinde, arama kurtarma teşkilatı Çin’de Ramunion'a bağlı 8 kişilik ilk yardım ekibin, kurtarma radarı, enkaz keski araçları ve özel eğitimli bir köpek ile yola çıktığı bildirildi.

Haberde, yarın öğle saatlerinde afet bölgesine ulaşması beklenen ekibin, ulusal ve uluslararası arama ve kurtarma görevlerinde geniş tecrübeye sahip olduğu belirtildi.

Bu arada Çin Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (CIDCA) Başkan Yardımcısı Dıng Boqing, Pekin yönetiminin, acil durum insani yardım mekanizmasını harekete geçirdiğini, CIDCA kanalıyla Türkiye'ye 40 milyon yuan (5,8 milyon dolar) acil durum mali yardımı sağlanacağını kaydetti. Çin Kızılhaçı da Türk Kızılaya 200 bin dolar acil durum insani yardımı aktaracağını duyurdu.

-Meksika 145 kişilik kurtarma ekibi gönderdi

Öte yandan Meksika, Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un talimatıyla depremler nedeniyle Türkiye'ye 145 kişilik aramak ve kurtarma ekibi gönderdi.

Meksika Dışişleri Bakanlığı Avrupa Dairesi Genel Müdürü Bernardo Aguilar Calvo, havaalanındaki açıklamasında, "Türkiye'deki kardeşlerimize yardım etmek amacıyla Savunma Bakanlığına bağlı 93 eleman, Deniz Kuvvetlerinden 37 kişi, Kızılhaç personelinden 15 kişi Meksika Hava Kuvvetlerine ait bir uçağa binmek üzereyiz. Amaç, mümkün olan en yüksek sayıda insanı canlı olarak kurtarmaya çalışmaktır. Kısa zamanda Türkiye'ye varmayı umuyoruz." ifadelerine yer verdi.

Meksika Dışişleri Bakanı Ebrard, Twitter hesabındaki paylaşımında, Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un talimatıyla Türkiye'ye arama ve kurtarma ekibinin gönderileceğini belirtmiş, "Meksika Hava Kuvvetlerine bağlı uçak, Türkiye'ye gitmek üzere birkaç saat içinde havalanacak." ifadesini kullanmıştı.

07/02/2023 09:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: çin, meksika
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.