Cinayet zanlısı kendini böyle savundu

Gökhan Naim cinayeti soruşturmasında tutuklanan zanlı Abubakar Faiz mahkemede konuştu

ads ads ads ads
25/03/2019
Kamalı Haber

ads
Cinayet zanlısı kendini böyle savundu

Lefkoşa’da 13 Mart tarihinde meydana gelen İş insanı Gökhan Naim’in öldürülerek tasarrufundaki yüklü miktardaki paranın çalınması ile ilgili olarak tutuklanan Bilal Ahmad ve Faiz Ul Hassan’ın ardından zanlılar Ali Okan Şengül ile Abubakar Faiz’ın tutuklulu süresi 8 gün daha uzatıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Lefkoşa Adli Şubede görevli Polis Müfettiş Muavini Feyyaz İneci olayla ilgili bulguları aktardı. İneci, 13 Mart tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen “Taammüden Adam Öldürme, Adam Öldürme, Silahlı Soygun, Kanunsuz Ateşli Silah Taşıma ve Tasarrufu, Kanunsuz Patlayıcı Madde Taşıma ve Tasarrufu, Meskun mahalde ateş etme” suçlamalarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, tutuklanan Bilal Ahmad ve Faiz Ul Hassan’ın ifadeleri doğrultusunda, olayda para dolu çantayı 518 plakalı bir Mercedes bir araçla gelen ve aranan Zayid Masood’a verildiğini itiraf ettiklerini belirtti. İneci, zanlı Ali Okan Şengül’ün HD 518 plakalı araçla yanında olan zanlı Zayid Masood’u Ercan Havaalını çemberinden aldığının belirlendiğini anlattı. İneci, zanlı Zayid Masood’un kullanımındaki cep telefonu ile sim kartı zanlı Abubakar Faiz’in temin ettiğinin belirlendiğini kaydetti. İki zanlının da gönüllü ifade verdiğini ancak aranan emareler ve aranan şahıslar olduğunu belirten İneci, tahkikatın salimen yütürülebilmesi için zanlıların 8 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadeti üzerine söz alan zanlı Abubakar Faiz “benim suçum yok 8 güne itirazım var, telefonu ve sim kartı evime misafirliğe gelen başka birine vermiştim. Böyle bir iş için kullanılacağını bilmiyordum. bilseydim, böyle bir şey yapmazdım. Suçla bağım olsa ben de kaçardım" dedi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, zanlıların soruşturma maksatlı 8 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

25/03/2019 17:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Gökhan Naim, Cinayet, haber, kıbrıs, Abubakar Faiz
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.