Çin'de üretilen aşı Türkiye'de de test ediliyor

Türkiye yerli aşı çalışmalarına devam ederken dünyada yürütülen aşı çalışmalarını da destekliyor. İnsan deneylerinde son aşaması devam eden Çin'de üretilen aşı bugün itibarıyla 25 farklı merkezde uygulanmaya başladı.

ads ads ads ads
16/09/2020

ads
Çin'de üretilen aşı Türkiye'de de test ediliyor

Dünyanın gözü kulağı yeni tip koronavirüse (COVID-19) karşı geliştirilen aşı çalışmalarında.

Bu kapsamda bir yandan yerli aşı çalışmalarına devam eden Türkiye, dünyadaki aşı çalışmalarına da katkı sağlıyor ve aşılamanın yoğun yapılması gereken üçüncü aşama deneylerini destekliyor.

Çin insan deneylerinde üçüncü aşamaya geçtiği aşının denemeleri için Türkiye'den onay aldı. 25 farklı merkezde çalışmalar başladı. Böylece aşının Türkiye denemelerindeki etkisi yakından takip edilecek.

Çalışma bittiğinde aşı kolunda kaç hasta olduğu, olmayan kolda kaç hasta olduğunun karşılaştırılacağını belirten Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, bu çalışma biter bitmez her ülkenin kendi kolunda aşıyı lisanslayıp, iznini alıp bir şekilde kullanıma gireceğini söyledi.

Aşı çalışmaları sadece Çin ile sınırlı değil.

Çin firmasının geliştirdiği aşıyı takip eden günlerde başka ülkelerden gelecek aşı olduğunu ifade eden Ünal, bunun dünyada insanlığa yapılacak bir hizmet olduğunu, artık Amerika'sı, Rusya'sı, Türkiye'si, Almanya'sı olmadığını belirtti.

Bu çalışmaların önümüzdeki süreçte aşıya erişimi kolaylaştırması bekleniyor.

16/09/2020 09:14
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: çin, türkiye, koronavirüs, aşı, test, haberkıbrıs, sağlık
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.